Tuontihaketta tuli jälleen Kokkolan Energialle, nyt Latviasta – Metsänhoitoyhdistys Keskipohja ihmettelee tuontiin turvautumista: "Keski-Pohjanmaalla riittää energiapuuta" - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

Tuontihaketta tuli jälleen Kokkolan Energialle, nyt Latviasta – Metsänhoitoyhdistys Keskipohja ihmettelee tuontiin turvautumista: "Keski-Pohjanmaalla riittää energiapuuta"

"Testaamme meritoimitusketjun toimivuutta", sanoo Kokkolan Energia Oy:n polttoainepäällikkö Petri Ahokangas. Laivalastillinen latvialaista metsähaketta on koe-erä.
Teemu Hujanen
Longglory-alus toi latvialaista metsähaketta viime maanantaina Kokkolan satamaan. Alus on 82,5 metriä pitkä, siihen oli lastattu 7 000 kuutiometriä haketta.

Longglory-aluksen tuoma hakelasti purettiin viime viikon alussa Kokkolan satamassa. Latvialainen metsähake tuli Kokkolan Energia Oy:n käyttöön.

"Laiva toi haketta noin 7 000 kuutiometriä", Kokkolan Energian polttoainepäällikkö Petri Ahokangas kertoo.

Kokkolan Energialle on rahdattu tuontihaketta laivoilla aiemminkin, vuosina 2012 ja 2013.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Katso uusin video
Lue lisää

Arvio: Metsäjätti kuvaa komeasti ystävyyttä ja tavallisten ihmisten taistelua markkinavoimien puristuksessa, mutta kiintyy välillä liikaakin päähenkilöönsä

Pomminvarmaan hirvenkarkotukseen ei tarvita kivääriä tai patruunoita – mutta aikaa kuluu ja vaivaa koituu

Aarre: Metsäpalstat Savossa ovat uutisankkuri Matti Röngälle suuri nautinto: "En tule niistä suuria kantotilejä kuittaamaan"

Kirjailija Miika Nousiainen ammensi Metsäjättiin lapsuudestaan ja tapasi lopetettujen tehtaiden henkilöstöä: "Tehdaspäällikölle on hirveä paikka olla puun ja kuoren välissä"