Suurmetsänomistaja tahkoo tiliä jatkuvalla kasvatuksella – "Jos tasaikäismetsätalous on niin kannattavaa, miksi sitä tuetaan verovaroin 60 miljoonalla eurolla vuodessa?" - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

Suurmetsänomistaja tahkoo tiliä jatkuvalla kasvatuksella – "Jos tasaikäismetsätalous on niin kannattavaa, miksi sitä tuetaan verovaroin 60 miljoonalla eurolla vuodessa?"

Timo Kujalan mielestä metsänomistajien ei pitäisi tuottaa pilkkahintaista kuitupuuta teollisuudelle. Hän arvostelee metsänhoitoyhdistyksiä yksipuolisesta palvelusta.
Tero Pajukallio
Timo Kujala suosii metsissään yläharvennusta, jossa keskenkasvuiset, hyvälaatuiset puut jätetään lihomaan tukiksi ja poistetaan isoimpia puita. Hän ei ymmärrä, miksi metsänomistajat suostuvat myymään niin paljon ja niin halvalla kuitupuuta teollisuudelle.

"Siinä on euron puu", tokaisee suurmetsänomistaja, liikemies Timo Kujala mitatessaan vaaksaa kapeamman männyn rinnankorkeutta metsikössään Kärsämäellä.

Perinteisessä alaharvennuksessa puu poistettaisiin ja myytäisiin teollisuudelle "pilkkahinnalla". Yläharvennuksessa mänty jätetään lihomaan ja hakataan vasta, kun siitä saa useamman kymmentä euroa.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Katso uusin video
Lue lisää

Otsolta jäi puukauppamaksuja rästiin – saneeraushakemus jäädytti kaikki velat toistaiseksi

Kuusien istutus karuille maille on samanlainen hölmöys kuin räkämänniköiden viljely 1970-luvulla: "Myöhemmin sitä vielä kirotaan"

Puukauppatili ei paljon pienene, vaikka jättäisi lahot puut ja isot haavat hakkaamatta

Arvio: Metsäjätti kuvaa komeasti ystävyyttä ja tavallisten ihmisten taistelua markkinavoimien puristuksessa, mutta kiintyy välillä liikaakin päähenkilöönsä