Metsä

Sahatavaran tuotanto väheni 15 prosenttia – hinnat lähtivät alkuvuonna nousuun viime vuoden alhaiselta tasolta

Puolet tuotannon laskusta aiheutui metsäteollisuuden lakoista ja loppu koronaan liittyvistä toimitusvaikeuksista, Sahateollisuus ry arvioi.
Rami Marjamäki
Suomalaisten sahayritysten vienti laski tammi–kesäkuussa viidenneksen viimevuotisesta, mutta myynti kotimaahan on noussut.

Sahatavaraa valmistui suomalaisilla sahoilla tammi–kesäkuussa 5,2 miljoonaa kuutiometriä, mikä oli 15 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Sahateollisuus ry arvioi, että puolet vähennyksestä aiheutui metsäteollisuuden lakoista ja loppu koronaan liittyvistä toimitusvaikeuksista.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Katso uusin video
Lue lisää

Tukkipula rajoittaa sahatavaran tuotantoa – "Nyt juostaan kelirikkoleimikoiden perässä", Sahateollisuus ry:n puheenjohtaja Tommi Sneck sanoo

Versowoodin tulos putosi alle kymmenesosaan viimevuotisesta

Entinen sahateollisuuden toimitusjohtaja Jukka-Pekka Ranta eroaa kokoomuksesta – "Kamelin selän katkaisi Jyrki Kataisen lausunto metsien avohakkuista"

USA:han sahatavaraa vievä tekee nyt hyvät tuotot – hinnat nousevat ja laskevat kuin vuoristoradalla