Metsä

Jatkuvan kasvatuksen hakkuisiin erikoistunut koneyrittäjä näkee viljelytaimikoissa vakavia laatuongelmia

Osmo Palosaari neuvoo metsänomistajia olemaan erityisen tarkkana katkonnan kanssa.
Tero Pajukallio
40 vuotta koneellista puunkorjuuta harjoittanut Palosaari on hankkinut kalustoa yläharvennuksia silmälläpitäen. Kourien on ulotuttava poimimaan järeää puuta pitkän matkan päästä. Lisäksi koneen rengasvälin on oltava normaalia kapeampi, koska alikasvoksellisessa sekametsässä on ”ahtaat paikat”.

Metsäsuunnittelu Hollannille urakoiva Osmo Palosaari esittelee usein metsäalan ammattilaisille jatkuvan kasvatuksen kohteita. Niitä on Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla runsaasti, sillä Hollanti tarjoaa metsänomistajille myös jatkuvan kasvatuksen metsäpalveluita 15 kunnan alueella.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Katso uusin video
Lue lisää

PEFC-kriteerien toinen luonnos kommentoitavana: Säästö- ja lahopuiden määrä sekä suojakaistojen pinta-ala kaksinkertaistumassa

Ilmastoviisasta maa- ja metsätaloutta sekä muuta maankäyttöä kehittäviin hankkeisiin 103 miljoonaa euroa – asetus määrärahan käytöstä lausunnoille

Metsäopinnot ovat nyt trendikkäitä – Helsingin yliopiston metsäopiskelijoista jo puolet tulee pääkaupunkiseudulta

Metsänomistaja tienasi yhden syksyn havuja keräämällä kelpo käyttöauton – euralainen yrittäjä lupaa ostaa kaikki havut "mitä Suomesta saa"