Metsä

Velkaa jääneen Otson puukauppatoiminta kasvoi viime vuosina merkittävästi – toimitusjohtajan mukaan pakon edessä: "Muita ei suometsähankkeiden puukauppa kiinnostanut"

Yhtiö myöntää puunhankinnassa olleen "osaamiskapeikkoja", mikä vaikutti negatiivisesti yhtiön suorituskykyyn.
Kari Salonen
Otso Metsäpalvelut hakeutui yrityssaneeraukseen syyskuussa. Kevään 2019 toimintakertomuksessaan yhtiö arvioi puun tarpeen yhä lisääntyvän ja totesi, että Otson kaltaisille sitoutumattomille toimijoille on kasvava kysyntä.

Otso Metsäpalvelut Oy:n saneerausprosessissa veloiksi jääneet yli miljoonan euron puukauppamaksut ovat herättäneet huomiota, sillä yhtiö on mielletty metsäkeskuksen ajoilta ojitus- ja tiepalvelujen tarjoajaksi, joka ei toimi puumarkkinoilla.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Katso uusin video
Lue lisää

Otson saneeraus etenee, yhtiön käyttökate nousi lokakuussa plussalle

Kantohinnat nousussa, harvennuksetkin käyvät kaupaksi – "Puuta ei ole tarjolla lähellekään teollisuuden tarpeen mukaisesti"

Tukkipula rajoittaa sahatavaran tuotantoa – "Nyt juostaan kelirikkoleimikoiden perässä", Sahateollisuus ry:n puheenjohtaja Tommi Sneck sanoo

Ensimmäinen puukuorma lähti Stora Enson uudelle kartonkikoneelle Oulun tehtaalle – puun tarve kasvaa puoli miljoonaa kuutiometriä vuodessa