Metsä

Kelirikkoleimikoista on paikoin huutava pula – puunkorjuu kaipaa pikaisesti kunnon pakkasia

Pehmeät metsäpohjat ja tiet ovat pysäyttäneet jo koneketjuja.
Lari Lievonen
Konekarhut Oy:n Pasi Karhu ajoi puuta keskiviikkona Joensuun Enossa. Tällä viikolla Enossa on ollut pakkaspäiviä, mutta ennusteet lupaavat lämpenevää ja plusasteita.

Syksyn leudot ja kosteat säät ovat pehmentäneet metsäpohjia ja teitä jo niin paljon, että metsäkoneketjuja on jouduttu pysäyttämään, kun korjuukelpoisia kohteita ei ole ollut tarjolla.

Puunostajien kilpailu välittömästi korjuukelpoisista kelirikkoleimikoista on kiristynyt entisestään, mikä on nostanut kyseisten kohteiden hintoja.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Katso uusin video
Lue lisää

Uittokauden viimeiset tukkiniput lipuvat Saimaalla – "Kelirikkoaikana uittopuun arvo on korkeimmillaan"

Kantohinnat nousussa, harvennuksetkin käyvät kaupaksi – "Puuta ei ole tarjolla lähellekään teollisuuden tarpeen mukaisesti"

Tukkipula rajoittaa sahatavaran tuotantoa – "Nyt juostaan kelirikkoleimikoiden perässä", Sahateollisuus ry:n puheenjohtaja Tommi Sneck sanoo

Ensimmäinen puukuorma lähti Stora Enson uudelle kartonkikoneelle Oulun tehtaalle – puun tarve kasvaa puoli miljoonaa kuutiometriä vuodessa