Metsä

Kauko Koskensalon isoisä omisti kaksi hehtaaria, nyt hehtaareja on 130: "Kaikki mitä metsästä tulee, pannaan takaisin metsään"

Tilastoissa metsänomistajat ovat nykyään varsin hyvin ansaitsevia, mutta puukaupasta saatava tulo kuluu suurelta osin metsätilan toimintojen pyörittämiseen.
Rami Marjamäki
Metsää pitäisi omistaa ainakin 400 hehtaaria, jotta toimeentulo metsätaloudella olisi merkittävää, arvioi jämijärveläinen Kauko Koskensalo.

Aurinko hellii vielä syksyn sadonkorjaajaa, kun Jämijärven Kauppilankylässä asuva Kauko Koskensalo istahtaa kotitalonsa portaille kertomaan, millaista on suomalaisen metsänomistajan arki ja toimeentulo. Syysviikkoina Koskensalo on kiireinen mies, sillä hirviä jahdataan ja lihoja paloitellaan metsästäjäporukalla harva se päivä. Kuistilla on omenia, perunoita, ämpärillinen karpaloita ja marjanpoimureita, joita tarvitaan taas ensi kesänä.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Katso uusin video
Lue lisää

Metsänomistaja päättää

Matto alta

Kuitupuun halpuutus suosii jatkuvaa kasvatusta

Metsänomistajat käyttävät harvennusrästien puut pääosin itse