Metsä

Näin torppaat riskit puukaupan maksujen saannissa – todennäköisyys on pieni, mutta kohdalle osuessa ikävä yllätys

MTK:n metsäasiantuntija neuvoo, mitä puukauppaa ja sopimusta tehdessä kannattaa varmistaa, jos puiden ostajan maksukyky epäilyttää.
Tommi Hakala
Puukaupassa maksuja on viime vuosina jäänyt saamatta satunnaisista pienten sahojen ja energiapuunostajien tekemistä kaupoista.

Kenelle puut myyn, ovatko talous ja maksukyky ostajalla varmasti kunnossa? Kun tehdään puukauppaa, tällaiset kysymykset saattavat putkahtaa metsänomistajan mieleen. Kauhistus olisi, jos puut olisi myyty, hakattu ja ajettu välivarastoon tai tehtaalle, mutta rahat jäisivät saamatta.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Katso uusin video
Lue lisää

Kantohinnat nousussa, harvennuksetkin käyvät kaupaksi – "Puuta ei ole tarjolla lähellekään teollisuuden tarpeen mukaisesti"

Tukkipula rajoittaa sahatavaran tuotantoa – "Nyt juostaan kelirikkoleimikoiden perässä", Sahateollisuus ry:n puheenjohtaja Tommi Sneck sanoo

Ensimmäinen puukuorma lähti Stora Enson uudelle kartonkikoneelle Oulun tehtaalle – puun tarve kasvaa puoli miljoonaa kuutiometriä vuodessa