Metsä

Tiestön kuntoa kartoittava sovellus voitti metsäkilpailun

Hack the forest data -kilpailun voittajatiimin kehittämä sovellus yhdistää avointa metsävaratietoa ja tietoa tiestöstä. Sen avulla voidaan selvittää tieverkoston kuntoa ja hakkuukelpoisen puuston saatavuutta.
Pekka Fali
Kelirikkokausi vaivasi erityisesti Keski- ja Itä-Suomea huhtikuussa. Metsähaasteen voittanut joukkue kehitti sovelluksen, jonka avulla voi selvittää tieverkoston kunnon ja samalla hakkuukelpoisen puuston saatavuuden tiettynä ajankohtana.

RoadsML-tiimi voitti viikonloppuna Helsingissä järjestetyn Hack the forest data -metsähaasteen, tiedottaa Suomen metsäkeskus.

Ultrahack-viikonlopun finaalitapahtumassa joukkueet ratkoivat erilaisia haasteita, joista yksi oli maa- ja metsätalousministeriön, metsäkeskuksen ja Databio-projektin järjestämä Hack the forest data -metsähaaste.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Puu sysää muovia syrjään ruokapakkauksissa

Luke tutki käytäväharvennusta mänty- ja koivuvaltaisilla ensiharvennuksilla – voisiko työmenetelmä kohentaa kannattavuutta?

Anna Ylä-Anttila FSC Suomen toiminnanjohtajaksi

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI