Metsä

Puukoulut kiinnostavat kuntia – laatu voi kampittaa hinnan tarjousvertailussa

Imatra aikoo ­rakentaa Suomen suurimman puukoulun. Tuusulaan suunnitellaan maailman suurinta hirsikoulua.
AOR arkkitehdit
Tuusulan monitoimitalo rakennetaan hirrestä. Opetus-, liikunta- ja kulttuuritiloja yhdistävän kolmikerroksisen rakennuksen on tarkoitus valmistua 2020 asuntomessujen oheiskohteeksi.

Koulujen sisäilmaongelmat ovat lisänneet viime vuosina puisten koulujen ja päiväkotien rakentamista. Yhä useampi kunta päätyy rakentamaan uuden puukoulun vanhan korjaamisen asemasta.

”Vanha tiilirakennus oli korjauskelvoton, joten lähdimme suunnittelemaan sen sijaan uutta puista koulua”, kertoo QVIM Arkkitehtien Kristiina Helin, joka oli mukana Iisalmen Kauppis-Heikin koulun suunnittelussa.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Metsäalan osaajille tunnustusta 230 000 eurolla

Kokkolaan tuotu venäläinen hake sapettaa maakunnan metsänomistajia – "Lähienergiasta puhutaan nätisti, mutta puuta ostetaan Venäjältä asti"

Stora Enson toimitusjohtajan hurja visio: "Kaikki mitä nyt tehdään fossiilisista raaka-aineista, voidaan tulevaisuudessa tehdä puukuiduista"

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI