Metsä

Metsäteollisuuden suurhankkeiden ratkaisuhetket lähestyvät – Stora Ensolta odotetaan päätöstä seuraavasta investoinnista

Oulun hienopaperi­koneiden ­muuttaminen pakkauskartonki­koneiksi lisäisi puuntarvetta noin miljoona kuutiometriä vuodessa.
Kai Tirkkonen
Havukuitupuun käyttö Stora Enson Oulun tehtailla ­kasvaisi ­nykyisestä noin ­kahdesta ­miljoonasta kuutio­metristä noin kolmeen miljoonaan kuutio­metriin vuodessa, jos kaksi hienopaperi­konetta muutetaan valmistamaan pakkaus­kartonkeja ja alueelle ­rakennetaan kemihierretehdas (ctmp).

Metsäteollisuudessa on suunnitteilla useita suurinvestointeja, jotka lisäisivät puun käyttöä yhteensä yli 16 miljoonaa kuutiometriä. Kaikkien suunnitelmien toteutuminen ei ole todennäköistä ainakaan lähivuosina.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Katso uusin video
Lue lisää

Stora Enso investoi 14 miljoonaa euroa Sunilan tehtaalle Kotkaan – rakentaa ligniinin granulointi- ja pakkauslaitoksen

Stora Enson Oulun tehtaalta löytyi 150 koronatapausta – uudet tartunnat laskussa

Metsä Board myy Husumin sellutehtaasta 30 prosenttia ruotsalaisten metsänomistajien Norra Skogille – "Järjestelyn toteutuessa Metsä Board on käytännössä nettovelaton"

Sellukauppa käy Kiinassa vilkkaasti – tuottajat ovat saaneet korotuksia pitkään pohjalla pysyneisiin hintoihin myös Euroopassa