Metsä

Puukuituvaatteilla veden tuhlausta, ympäristömyrkkyjä ja mikromuovia vastaan – koivu käy tuotekehityksen kilpajuoksua eukalyptuksen kanssa

Aalto-yliopistossa kehitetään ympäristöystävällistä vaatekuitua puusta. Siitä toivotaan korvaajaa puuvillalle ja polyesterille.
Päivi Sivonen
Suomalaisesta puukuitukankaasta on valmistettu vasta muutamia vaatteita. Ranskan presidentti sai Suomen vierailullaan lahjaksi sinisen puukuituhuivin. Vaaleasta kankaasta on valmistettu puku rouva Jenni Haukiolle.

Ylivoimaisesti suurin osa maailman vaatteista valmistetaan puuvillasta tai polyesteristä. Molempien tuottamiseen liittyy paljon ongelmia, ja kuluttajat ja sitä kautta vaateteollisuus ovat alkaneet kaivata vaihtoehtoja materiaaleihin.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Puu sysää muovia syrjään ruokapakkauksissa

Luke tutki käytäväharvennusta mänty- ja koivuvaltaisilla ensiharvennuksilla – voisiko työmenetelmä kohentaa kannattavuutta?

Anna Ylä-Anttila FSC Suomen toiminnanjohtajaksi

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI