Metsäklusteri kasvaa Savonlinnassa – pohjan luovat Andritz, Teknologiapuisto Noheva, Xamk ja Suomen suurin mekaanisen metsäteollisuuden keskittymä - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Metsä

Metsäklusteri kasvaa Savonlinnassa – pohjan luovat Andritz, Teknologiapuisto Noheva, Xamk ja Suomen suurin mekaanisen metsäteollisuuden keskittymä

Teollisuuskonsernien lisäksi seudulla toimii joukko pieniä alan kärkiyrityksiä.
Saara Lavi
Savonlinnan metsäklusterin teolliseen ytimeen kuuluu Punkaharjulla toimiva Metsä Groupin vaneri- ja viilupuutehdas. Kuvassa olevalla teräpakalla sahataan viilupuuta asiakkaan haluamiin mittoihin.

Savonlinnan metsäklusteri on vahvistunut viime vuosina investoinneilla teollisuuteen, koulutukseen, tutkimukseen ja tuotekehitykseen.

Klusterin teollisen ytimen muodostavat Punkaharjulla toimiva Metsä Groupin vaneri- ja viilupuutehdas, UPM:n koivuvaneritehdas Savonlinnan Pääskylahdessa ja itävaltalaisen Andritz-konsernin Savonlinna Works, joka valmistaa koneita ja laitteita sellu- ja paperiteollisuudelle.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää