Analyysi: Tukkimetsä levätköön rauhassa – vaan ei liian kauan: hakkuiden rajoitus hiilinieluun vedoten johtaisi ojasta allikkoon - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

Analyysi: Tukkimetsä levätköön rauhassa – vaan ei liian kauan: hakkuiden rajoitus hiilinieluun vedoten johtaisi ojasta allikkoon

Tukin myynti ei näytä kuuluvan lähiaikoina hakkuusuunnitelmaan ellei pakkoa ole, kirjoittaa Jouko Kyytsönen puukauppa-analyysissaan.
Piia Ouri

Metsänomistajan hakkuusuunnitelmaan ei näyttäisi kuuluvan lähivuoden aikana tukkileimikon hakkuita, jollei pakottavaa tarvetta ilmene.

Sen sijaan harvennuspuun myyntitilanne näyttää paremmalta, ja harvennukset on syytä joka tapauksessa tehdä metsän kasvun perusteella. Ylitiheiksi ei metsiä pidä päästää.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Vanha salaatinkastikepullo on Tarmo Kallioahon salainen ase istutustyömaalla – katso video

Viheliäinen juurikääpä iskee myös taimikoihin, silti jopa ammattilaiset markkinoivat raivauksia kesäajalle – asiantuntija: "Ainakin riskistä pitäisi rehellisesti kertoa"

Kompensoidaanko turhaan? Hiilensidontarahastojen hankkeet jäävät irrallisiksi ja yhtenäinen hiililaskuri puuttuu

Video: Näin estät juurikäävän leviämisen metsääsi