Metsä

Karhu valitsee talvipesänsä viisaasti – metsätyöläinen osuu hyvin harvoin samalle tontille

Pesän vaihtamisia havaitaan ajoittain. Silloin lumelle on jäänyt uniltaan tiehensä tassutelleen karhun jäljet.
Hannu Huttu
Karhut nukkuvat talviunta noin puoli vuotta. Toisinaan karhut heräävät kesken unen, jos pesään valuu esimerkiksi suojakelillä vettä.

Näinä viikkoina karhut vetäytyvät talvipesilleen unille. Pesäpaikkojen haku ja valmistelu eivät kuitenkaan näy loppusyksyllä lisääntyneinä karhuhavaintoina metsätyömailla.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi nyt edulliseen hintaan.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää
MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI