Metsä

Maakuntakaavaan yllättäen ilmestyneet hakkuukiellot tyrmistyttävät – "Tämä on täysin lainsuojaton tilanne, johon metsänomistajat ovat nyt joutuneet”

Ely-keskus kieltää hakkuut soidensuojelun täydennys­esityksen perusteella. Maanomistaja kysyy päätöstä, josta voisi valittaa.
Kuvamanipulaatio
Uudenmaan liiton valmisteluvaiheessa olevassa maakuntakaavassa Uusimaa 2050 kaikki soidensuojelun täydennyskohteet tulevat saamaan ely-keskuksen mukaan sl-merkinnän eli luonnonsuojelualuemerkinnän. Siksi näillä kohteilla ei tule tehdä hakkuita nyt kaavan valmisteluvaiheessa.

Uudellamaalla joukko metsänomistajia on yllätyksekseen saanut ely-keskukselta viestin, joka kieltää metsänkäyttöilmoituksen mukaiset suunnitellut hakkuut.

Ely-keskus on lähettänyt viestin sähköpostilla metsänomistajalle, hänen asiamiehelleen tai hakkuuoikeuden haltijalle eli metsäyhtiölle, joka on ollut tekemässä puukauppaa metsänomistajan kanssa.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suupohjan rata sai kaivattua lisäliikennettä – UPM aloittaa puukuljetukset Teuvalta Pietarsaareen

Talvisodan paukkupakkasissa tuli pulaa myös haloista

Tätä kannattaa seurata Linnan juhlissa – Henna Virkkusella on yllään puupohjaisesta kankaasta tehty puku

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI