Metsä

UPM investoi Kymin sellutehtaaseen 160 miljoonaa

UPM investoi 160 miljoonaa euroa Kymin sellutehtaaseen Kuusankoskella. Investointi kasvattaa Kymin tuotantokapasiteettia 170 000 tonnia 700 000 tonniin valkaistua havu- ja koivusellua vuodessa.
Jari Leino, UPM

“Kymin sellutehdas on maailman johtavien sellutehtaiden vertailussa kannattava ja kilpailukykyinen. Nyt käynnistyvä 160 miljoonan investointi kasvattaa merkittävästi tehtaan tuotantoa kilpailukykyisin kustannuksin ja matalalla riskillä”, sanoo UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen tiedotteessa.

Kymin kapasiteetin lisäys on osa UPM:n aiemmin ilmoittamasta tavoitteesta kasvattaa yhtiön 3,3 miljoonan tonnin sellukapasiteettia 10 prosenttia seuraavan kolmen vuoden aikana

“Olemme asettaneet seuraaville kolmelle vuodelle selkeät kasvutavoitteet selluntuotannossa, biopolttoaineissa, erikoispapereiden tuotannossa Aasiassa, tarramateriaaleissa. Näiden hankkeiden avulla kasvatamme käyttökatettamme 200 miljoonalla eurolla. Kymin investoinnin osuus tavoitteestamme on merkittävä”, Pesonen sanoo.

UPM myy sellua muun muassa pehmopaperien, erikoispaperien ja pakkauskartonkien valmistajille. Näiden tuotteiden kysyntä on kasvamassa.

UPM:n tehtaat Suomessa ja Uruguayssa muodostavat Pesosen mukaan erinomaisen lähtökohdan selluliiketoiminnan kasvulle.

Tämän vuoden alussa käynnistynyt myynti- ja markkinointiyhteistyö Canfor Pulpin kanssa, Fray Bentosin tuotantokapasiteetin lisäys Uruguayssa sekä investoinnit Pietarsaaressa ja Kymillä hyötyvät suotuisasta pitkän aikavälin markkinakehityksestä.

Kiinan tehtaan investointeja kutistetaan

UPM kertoi myös, että se toteuttaa kolmannen tuotantolinjainvestointinsa Kiinan Changshun tehtaalle, mutta ei rakenna tehtaalle uutta voimalaitosta. Yhtiö tyytyy uudistamaan nykyistä voimalaitosta.

UPM ilmoitti Changsun kone- ja voimalaitosinvestoinneista elokuussa 2012. Tehtaan uuden koneen on määrä tuottaa 360 000 tonnia päällystämättömiä hienopapereita sekä korkealaatuisia tarran taustapapereita. Kone käynnistyy ensi vuoden loppuun mennessä.

Tarkennetun suunnitelman mukaisesti kokonaisinvestointi on 277 miljoonaa euroa alkuperäisen 390 miljoonan euron sijaan.

Katso uusin video: Kannattaako pienpuut katkoa kuiduksi vai kasata kaikki energiapinoon?
Lue lisää

UPM teki syyskesällä ennätystuloksen markkinoiden poikkeuksellisesta huojunnasta huolimatta

Kirjanjulkistaja Björn Wahlroos: "Metsäteollisuuden tulevaisuus on valoisampi kuin koskaan"

Kartellitutkimusten laajuus vielä epäselvä – kilpailuviranomaiset epäilevät sellumarkkinoiden kartellia useissa Euroopan maissa, näin suuria mahdolliset rangaistusmaksut voisivat olla

Sahat tekevät parasta tulosta 25 vuoteen – huippusuhdanne näkyy myös metsänomistajien tilipussissa