Lukijalta

Anchoragen uskovaiset

Eelis Pulkkinen
Lukijalta 04.09.2015

Arktisen alueen valtioiden johtajat ja ministerit todistivat uskonsa Alaskan Anchoragessa. Ulkona otetuissa kuvissa ihmisillä oli toppavaatteet päällänsä, joten ei lie liian lämmintä ollut.

Kokouksessa kaikki tunnustivat uskonsa ja Barak Obama lisäksi omat pahat tekonsa. Kaikki armahdettiin, kun lupasivat maksaa kaksinkertaiset ympäristöverot.

Tämä siksi, että kokouksessa poliitikot olivat yksimielisesti sitä mieltä, että ilmaston muuttuminen on pysäytettävä mahdollisimman nopeasti. Venäjän ulkoministeriä Sergei Lavrovia ei kokouksessa näkynyt.

On varsin mielenkiintoista seurata, kuinka paljon länsimaiset ihmiset ovat valmiita maksamaan veroina ilmaston muutoksen pysäyttämisestä. Tilanne on nimittäin niin, että maapallon ilmasto eli veden kierto riippuu maapallon asemasta aurinkoon nähden.

Maapallon aseman muutokset eivät ole satunnaisia, vaan ne on mitattu suuruudeltaan ja toistuvuudeltaan. Vaappuminen eli prekession jakso on noin 26 000 vuotta ja siinä oleva värinä 18,6 vuotta. Edellinen maan akselin vaappuminen ja sen toistuminen sopii suuriin ilmaston muutoksiin kuten jääkausiin.

Vaappumisessa on värinää, jota kutsutaan nutaatioksi. Sen jaksollisuus näyttä olevan yhteydessä El Nino -ilmiöön.

Kuu pitää prekession aisoissa, ja muut taivaan kappaleet vetovoimallaan voivat sitä lisätä. Täten on hyvä syy olettaa, että aurinko, maapallo ja kuu ovat ne tekijät joiden käsissä ilmastomme muutokset ovat.

En moiti ilmastouskovaisia, sillä uskossa he ovat autuaita, mutta pirun kalliiksi se tulee.

Raanujärvi

Aiheeseen liittyvät artikkelit