Lukijalta

Hakkuut parantavat metsäluontoa ja taloutta

Lukijalta 21.04.2017

Jos ollaan ystäviä, on hyvä kaikkien osapuolten tuoda esille metsätaloudesta tosiasiat. Yksipuolinen kerronta metsästä ei lisää luottamusta hiilinieluista eikä hyvinvoinnin lisäämisestä.

Metsän ympäristöasia vaikuttaa kaikkialle. Jos metsiä uudistetaan vähemmän, kuinka paljon verotuloja, työpaikkoja ja elintasoa menetetään?

Suomi saa tuloja, kun myydään metsän jalosteita ulkomaille. Kun ulkomaille myyntiä vähennetään, kenen köyhyyttä lisätään?

Luonnon kehityskulku pitää ymmärtää. Kun puut tulevat eläkeikään, vanhuus tuo heikkouden ja puun kasvu vähenee. Uusia puun alkuja tarvitaan tilalle.

Luontoaktivistina ymmärrän, että luonto tarvitsee uudistumista. Metsästä pitää poistaa kaikenikäistä puustoa, jotta aurinko pääsee lämmittämään maapohjaa ja kosteutta riittää.

Linnut, eläimet, eliöstö, muurahaiset ja kasvit tarvitsevat elämän alkutekijää aurinkoa ja lämpöä. Eri lajit elävät loistavasti, kun on väljää ja lämpöä riittää. Vanhat kylmät ja pimeät metsät heikentävät lajien elinmahdollisuuksia.

Maailmassa on yli 180 valtiota. Erityisesti neljä maata – Venäjä, Suomi, Ruotsi ja Norja – ovat metsävaltaisia maita. Miksi juuri näitä maita vastaan hyökätään, vaikka ne puhdistavat ilmastoa?

Väärää tietoa on liikkeellä paljon. Suomen metsät sitovat myrkkyjä ja kasvavat enemmän kuin on puiden poistuma eli hakkuut. Silti moni taho vastustaa hakkuiden lisäämistä.

Miljardien eurojen kadottamista emme hyväksy.

Seppo Korpela

yrittäjä

Nokia

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT