Lukijalta

Nato olisi vain sodan lisäaseleikittelyä

Ilkka Hyttinen
Lukijalta 22.06.2015

Venäjä ei salli, että Suomi toimisi Naton sillanpääasemana Venäjän tiukasta sotilasdoktriinista, turvallisuustarpeista sekä Putinista ja kumppaneista johtuen.

Tosiasia myös on, että Suomi on vähän kerrallaan laskenut turvallisuuspolitiikkansa läntisten liittolaisten sotilaallisten tuen varaan. Ollakseen uskottavia tällaiset takuut johtavat ennen pitkää läntisten liittolaisten sotilaalliseen läsnäoloon Suomessa. Naton jäsenenä saisimme vähitellen myös vastaanottaa Yhdysvaltain ohjuksia vieläkin jokseenkin salaisen isäntämaasopimuksen nojalla.

Mikäli Suomi nyt liittyisi Natoon, täytyisi Venäjän tehdä suuria lisäinvestointeja Suomen noin 1 300 kilometriä pitkällä itärajalla. Tämä on vielä Venäjän ainoa rauhanraja, jossa vastassa ei ole Nato, riitaisa tahi ristiriitainen naapuri.

Natossa me olisimme pelkkä pelinappula. Joutuisimme yhdessä Baltian maiden kanssa suursodassa itänaapurin ensimmäiseksi iskun kohteeksi. Eli sota alkaisi meiltä ja Baltiasta, koska vain näin Venäjä voisi varmistaa lähivyöhykkeensä länsiliittoutumaa vastaan.

Suursodan syttyessä asemamme olisi todella surkea. Nato taistelisi viimeiseen suomalaiseen, ja lopulta myös Nato pommittaisi meidän teitämme, siltojamme ja satamiamme estääkseen itänaapurilta niiden käytön.

USA:n Kongressi valtuutti 4.12. päätöslauselmalla USA:n armeijan ja Naton aloittamaan sodan Venäjää vastaan.

Varmin tapa, millä Suomi joutuu sotaan, on jälleen liittoutua sen maan kanssa, joka tällä kertaa haluaa aloittaa sodan itäisen naapurimme kanssa. Jos ratifioisimme isäntämaa -sopimuksen tai liittyisimme Natoon, olisimme tismalleen etulinjassa, kun USA aloittaa USA+Nato vastaan Venäjä -sodan.

Suomesta tulee silloin taistelutanner ja 300 000 sotilaan reserviläisarmeijamme laitetaan taistelemaan Obaman puolesta viimeiseen suomalaiseen perheenisään Venäjää vastaan. Ilmaiseksi. Siksi USA tekee nyt kaikkensa saadakseen Suomen sotilaista muodostettua pohjoisen rintaman Ukrainan kautta tehtävän hyökkäyksen lisäksi. Tämä pakottaa Venäjän jakamaan joukkonsa kahdelle rintamalle, koska Pietaria on pakko puolustaa.

Ruotsi tajusi jo ilmiselvät ennusmerkit siitä, että tässä tilanteessa sen ei missään tapauksessa kannata liittyä Natoon.

Meille on jo pitkään myyty tässä psykologisessa sodankäynnissä ajatusta siitä, että sota voi tulla vain idästä, mutta se onkin itse asiassa tulossa lännestä. Suomen kansalaisia on peloteltu sillä, että sodan voi välttää vain liittymällä Natoon, kun sotaan joutuu nimenomaan menemällä sille puolelle, joka haluaa aloittaa sodan käyttäen Suomen aluetta ja sotilaita siihen.

Entä jos teemme sen sijaan nyt kuten Ruotsi? USA-Nato vs. Venäjä- sodan alkaessa ei Venäjällä ole tarvetta eikä halua hyökätä neutraaleihin maihin, kuten Suomi ja Ruotsi, koska ne eivät edusta sille uhkaa. Tähän uskoo Ruotsi ja sama on tosiasiana viisainta meillekin.