Lukijalta

Suomineito,­ ole avoin uudelle

Lukijalta 06.02.2017

Hyvä Suomi-neito, olet jo iäkäs kuten minäkin. Tiedämme – eteläpohjalaisen sanonnan mukaan – että viisaus asuu vanhoos akoos.

Kuitenkin toivoisin, että muistaisimme antaa tilaa myös nuoruudelle ja uusille tuulille. En oikein ymmärrä miksi aina, kun täällä joku raottaa tulevaisuuden verhoa, iltapäivämediasi ryntää sitä mollaamaan ja tekijöitä teilaamaan.

Näin kävi Kataisen hallituksen aikana, kun tilattu ja julkaistu oli Himasen selvitys: huh sitä palstamillimetri­määrää, jolla media sai myynti­tulojaan nousuun. Ja sama toistui nyt taas, kun Berner ministeriöineen selvitti, mitä tulevaisuudessa voisi tehdä ympäristöä saastuttavalle vanhalle autokannallesi, tiestösi rapautumiselle – asioille, joista kansasi on jo vuosia parkunut, muutosta vaatien.

”Ristiinnaulitse!”, huutavat nyt populistisi ja heitä tukevat änkyrätoimittajat. Mutta muistathan, että itsenäisyytesi juhlarahasto Sitra painottaa uudistumisen tärkeyttä. Että et jäisi eri mittareilla todistetun menestyksesi vangiksi. Tuudittautuisi omaan erinomaisuuteesi.

Eikö siis jo voitaisi avata portti tulevaan? 100-vuotiaalle edessäpäin oleva aika alkaa käydä vääjäämättä lyhyeksi, jollei hyväksy muutosta. Sovittaisiinko, että annamme molemmat sovulla vallan tyttärillemme ja pojillemme, he johtavat kansamme uuteen kukoistavaan tulevaisuuteen. Kauan eläköön Suomi-neito junior!

Sisaruudella,

Päivi Manninen

Sauvo–Helsinki

Aiheeseen liittyvät artikkelit