Mielipiteet

Vihreät ja uusiutuva energia

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kirjoittaa kerta toisensa jälkeen ylistyslauluja uusiutuvan energian siunauksesta (MT 8.7.). Saisinko vihdoinkin tietää, mikä on ”sallittua” uusiutuvaa energiaa?

Puita ei pidä polttaa, pienhiukkaset tappavat ihmiset. Turpeen käyttö on soidensuojelun vuoksi rikollista. Maalämpöä ei saa ihmiskäyttöön ilman sähköä ja mittavaa teknologian käyttöä.

Aurinkopaneeleilla ei Suomessa tarkene yli talven. Tuulivoiman investointien kustannusten maksu kestää kymmeniä vuosia ekologisestikin, ja tuulimyllyt ovat ympäristöhaitta ihmisille ja luonnon eläimille.

Biotalouteen tarvittava materiaali on jotenkin koottava biovoimaloihin uusiutumatonta energiaa kuluttamatta, miten? Atomivoima on rikos tulevaisuutta vastaan.

Siispä, millä vihreiden ekologisessa kaupungissa tuotetaan se lämpö, vesi (170 litraa/henkilö/päivä, kymmenkertainen määrä maaseudun ihmisiin verrattuna), jota mukava elämä kaupungissa näyttää edellyttävän?

Silläkö työllistetään, että työttömät asetetaan hakotukkien ääreen pilkkomaan haketta kaupunkien kohtuulliseen elämään? Käsipelillä vaiko hevosella biomassa biovoimaloihin tuodaan?

Tyhjää sanahelinää ihmisiltä, jotka eivät tee tosiasiassa mitään muuta oman energiahuoltonsa eteen kuin ostavat kirpputorilta lämpimiä vaatteita ja käyttävät kulkemiseensa energiasyöppöjä ratikoita ja superkalliilla rakennettuja metroja sen sijaan että elättäisivät itsensä itse viljelemillään elintarvikkeilla ja pitäisivät itsensä lämpimänä ja puhtaana itse kokoamillaan puilla.

Voisi tulla stadia ja teknologiaa ikävä.

Kirsti Leikkonen

Perniö

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Elinkeinoministeri Katri Kulmuni pitää turpeen polttoa perusteltuna: "Se on käytännössä sivupolttoaine, jolla saavutetaan huippulämpötilat"

Sakari Koutin mukaan vihreät ovat myös yrittäjän puolue

Vihreät kokoustavat härkislasagnen ja soijapihvien voimalla