Mielipiteet

Vihreät on koko maan puolue

Silja Keränen
Mielipiteet 03.05.2016

Ruuhka-Suomen ja syrjäseutujen vastakkainasettelu ei hyödytä ketään, kirjoittavat vihreiden vaikuttajat Pohjois-Suomesta.

Vihreät on, ja haluaa olla, koko maan puolue. Kaupunkien ja maaseudun, ruuhka-Suomen ja syrjäseutujen vastakkainasettelu ei hyödytä ketään.

Suomi, suomalaiset ja maailma tarvitsevat maaseutua: puhdasta ja kestävää ruoantuotantoa, uusiutuvaa energiaa, tilaa virkistyä sekä monimuotoista luontoa. Vastaavasti maaseutu tarvitsee kaupunkialueita kysynnän sekä koulutuksen, tutkimuksen ja tuotekehityksen vuoksi.

Kutakin aluetta pitääkin kehittää sen ominaispiirteet huomioiden ja niitä vahvistaen.

Vihreät arvostaa maaseutua ja maaseudun erilaisia ihmisiä – kotiseuturakkautta ja luonnonläheisen elämäntavan osaamista.

Vihreiden puoluevaltuuskunta kokousti Kajaanissa, Kainuussa 16–17. huhtikuuta ja oli silminnähden vakuuttunut kaupungin eteenpäin katso­vasta asenteesta sekä esimerkiksi Renforsin rannassa tehdystä työstä työpaikkojen luomiseksi lopettaneen paperitehtaan jälkeen. Tällä hetkellä yritysalueella on enemmän työpaikkoja kuin tehtaan lopettaessa joulukuussa 2008.

Tällaiselle työlle ja kehittämisen ilmapiirille puolue antaa täyden tukensa.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT