Politiikka ja talous

Altia rakentaa Koskenkorvalle biovoimalan

Politiikka ja talous 14.01.2013

Altia on päättänyt rakentaa Koskenkorvan tehtaalle 10 megawatin höyryvoimalaitoksen. Laitos perustuu kokonaan peltobiomassan polttoon.


Raisa Kyllikki Karjalainen

Biovoimalan rakentaminen alkaa jo alkuvuodesta. Uusi kattila saadaan käyttöön ensi vuoden lopulla, Altia kertoo tiedotteessaan maanantaina.

Koskenkorvalle rakennettava voimalaitos on tekniikaltaan ja polttoaine-sovellukseltaan ensimmäinen Suomessa. Biomassa korvaa turvetta: uuden voimalan tavoitteena on 65 prosentin omavaraisuus polttoaineen suhteen. Lisäksi tehtaan hiilidioksidipäästöt puolittuvat nykyisestä.

Investoinnin arvo on noin 15 miljoonaa euroa. Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt siitä 10 prosenttia investointitukena.

”Ensisijainen polttoaine on etanoli- ja tärkkelysprosessien sivutuotteena syntyvä ohran kuori, joka polttoteknisesti ja lämpöarvoltaan vastaa olkipolttoaineita. Rakennettavassa voimalaitoksessa voidaan polttaa tulevaisuudessa myös olkea sekä muita uusiutuvia polttoaineita, kuten metsähaketta ja ruokohelpeä”, kertoo tehtaanjohtaja Antti Snellman yhtiön tiedotteessa.

Kun uusi voimala on saatu käyttöön, tehtaan nykyinen 20 megawatin voimalaitos kunnostetaan ja sen automaatiotasoa nostetaan vuonna 2015 toteutettavassa jatkohankkeessa. Samalla koskenkorvalla päästään eroon talvisin höyrytuotantoon käytetystä raskaasta polttiöljystä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit