Politiikka ja talous

Arla Ingman keskittää juustontuotantonsa

Koko Arla Ingmanin suomalaisten juustojen tuotanto on ensi vuodesta alkaen Kuusamossa. Sulatejuuston valmistus Lapinjärvellä päättyy.

Kuusamon juustolassa on jo nyt valmistettu kaikki Arla Ingmanin kotimaiset keltaiset juustot, viipaleet ja raasteet. Ensi maaliskuussa Arla Ingmanin ja Kuusamon Osuusmeijerin omistama maidonjalostusyhtiö Juusto Kaira Oy aloittaa myös sulatejuustojen tuotannon Kuusamossa.

”Haastava markkinatilanne on vaikuttanut siihen, että tuotannon keskittäminen on katsottu tarpeelliseksi”, Arla Ingmanin tuotanto- ja logistiikkajohtaja Reijo Kiskola sanoo.

Kotimaisten juustojen menekki on laskenut ja tuonnin osuus kasvanut.

Sulatejuuston valmistuksen siirtyminen Kuusamoon vähentää Lapinjärven tuotantolaitokselta työvoiman tarvetta yhdeksällä henkilöllä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Koskenlaskijan makaronilaatikko

Kuluttaja: Juuston hiilijalanjälki on luultua pienempi

Mitä ihmettä? Suomalaisyritys vie juustoa Kiinasta Venäjälle