EK:n Jouni Kemppainen MT:n päätoimittajaksi - Politiikka ja Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka ja talous

EK:n Jouni Kemppainen MT:n päätoimittajaksi

EK:n viestintäjohtaja Jouni Kemppainen aloittaa MT:n vastaavana päätoimittajana maaliskuun alussa.
valokuvaaja Marjo Koivumäki
Jouni Kemppainen aloittaa maaliskuun alussa MT:n päätoimittajana.

Viestilehtien hallintoneuvosto valitsi tiistaina Maaseudun Tulevaisuuden uudeksi päätoimittajaksi Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n viestintäjohtaja Jouni Kemppaisen, 52.

Hän aloittaa lehden vastaavana päätoimittajana 1.3.2016.

MT:n nykyinen päätoimittaja Mikael Pentikäinen ehti johtaa lehteä tämän vuoden helmikuusta ja siirtyy Suomen Yrittäjien toimitusjohtajaksi toukokuun alussa.

"Suuria kunnia päästä mukaan"

"Maaseudun Tulevaisuus on hienosti toimitettu lehti. On suuri kunnia päästä mukaan", Kemppainen kertoo. Hän korostaa MT:n olevan ainutlaatuinen julkaisu Suomessa, jolla on pitkä ja arvokas historia.

Päätoimittajana hän haluaa varmistaa, että lehdellä on edessään hieno tulevaisuus.

"Olen varma, että MT:ssä on tehty hyvää kehitystyötä. Tehdään yhdessä hyvää journalismia lukijoille, yleisölle joka lehdestä maksaa mainostajia unohtamatta."

Filosofian maisteri Kemppainen on kokenut journalisti, joka ennen siirtymistään EK:n palvelukseen oli Yle Uutisten päätoimittaja.

Hän kertoo kokevansa journalismin omimmakseen, vaikka noin vuoden pesti EK:ssa oli mielenkiintoinen ja antoisa.

EK on näköalapaikkasuomalaiseen yhteiskuntaan, politiikkaan, elinkeinoelämään ja työmarkkinoihin, Kemppainen kuvailee. Hän uskoo Etelärannan kokemuksista olevan hyötyä MT:n päätoimittajan tehtävissä.

Kemppainen on maatilan poika, jolle metsätyöt tulivat tutuksi jo nuorena.

"En kuitenkaan ole maa- tai metsätalouden asiantuntija, mutta toimittajana olen seurannut alan sekä maaseudun ja maakuntien tilannetta. Yritetään yhdessä miettiä, mitä voitaisiin tehdä, jotta niillä menisi entistä paremmin. Pitää säilyttää toiveikas ja rakentava lähestymistapa."

"Kemppaisessa lehti saa osaavan ja vahvan uutismiehen", sanoo MTK:n ja Viestilehtien hallituksen puheenjohtaja Juha Marttila.

Lue lisää

Vastakkainasettelua vai luovaa ajattelua ratkaisujen haussa?

Leppä vakuuttaa hallituksen tekevän maatalouden kausityövoimakriisin eteen kaiken voitavan – tukisummia katsotaan vasta kun kokonaisuus tiedossa

Miten maatalous selviää koronakriisistä? MT:n päätoimittaja Jouni Kemppainen tenttaa perjantaina ministeri Jari Leppää haastattelussa klo 16.40 alkaen

Uuno tahtoo mukaan hommiin: Näin Maaseudun Tulevaisuus syntyy ihmisten kotikonttoreissa ympäri Suomen