Grahn-Laasonen: Soiden-suojeluohjelma valmiiksi seuraavalla hallituskaudella - Politiikka ja Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka ja talous

Grahn-Laasonen: Soiden-suojeluohjelma valmiiksi seuraavalla hallituskaudella

Soidensuojelun täydennysohjelman valmistelu etenee kompromissiratkaisulla. Mukaan otetaan myös vapaaehtoisia suojelukeinoja.

Soidensuojelutyöryhmän toimikautta jatketaan 30.9.2015 saakka, ilmoittaa ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.).

Lopullinen päätös soidensuojeluohjelmasta siis lykkääntyy seuraavalle hallituskaudelle.

Ympäristöministeri laajentaa valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti soidensuojelun täydennysohjelman valmistelua ottamalla mukaan myös vapaaehtoisia suojelukeinoja.

Maanomistajien kuuleminen käynnistyy ennakkokyselyllä.

"Maanomistajien kuuleminen alkaa kyselyllä suojeluhalukkuudesta ja ohjelman toteuttamisen keinoista. Tämän palautteen perusteella voidaan harkita vaihtoehtoja, joiden mukaan esimerkiksi luontoarvoiltaan kaikkein arvokkaimmat, useiden omistajien suot suojellaan lakisääteisellä ohjelmalla. Lisäksi rinnalle tulee kokonaan vapaaehtoinen kokonaisuus", Grahn-Laasonen kertoo kompromissiratkaisusta.

Grahn-Laasonen pitää tärkeänä, että myös tulevat hallitukset sitoutuvat soidensuojeluohjelman eteenpäin viemiseen.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kommentoi tuoreeltaan facebookissa, että koko soidensuojelu uhkaa nyt romuttua.

"Ympäristöministeri romuttaa soidensuojeluohjelman ja siirtää sen seuraavalle hallitukselle! Täydellinen ympäristöhäpeän päivä Suomen hallitukselle! SDP lupasi, että soidensuojeluohjelma toteutetaan. Tämä rikkoo hallitusohjelman lupausta. Tätä ei voi hyväksyä. Nyt kaikki puolustamaan Suomen arvokkainta suoluontoa", Niinistö kirjoittaa facebook-seinällään.

Lue lisää

MTK:n Viljasen mukaan ympäristöministeri Mikkosen suurin ongelma on asenne – "Jos viljelijät koetaan vastapuoleksi, heijastuu se kaikkiin asiakysymyksiin"

Metsänomistajat saavat apua uudesta verkkopohjaisesta työkalusta – Kertoo, miten suometsiä kannattaa hoitaa

Pakko vaihtui vapaaehtoisuuteen yksityismaiden soidensuojelussa, rahaa tarjolla maanomistajille – MTK: "Kannattaa tarttua tilaisuuteen"

Soidensuojelu etenee: Valtio osti Vapolta 700 hehtaaria soita, joista yksi on erityisen tärkeä riekolle