Helsingin päättäjiä opastettiin lähiruuan suosimisessa - Politiikka ja Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka ja talous

Helsingin päättäjiä opastettiin lähiruuan suosimisessa

Suomen- ja ruotsinkieliset tuottajajärjestöt ovat antaneet Helsingin kaupunginvaltuustolle oppaat, joiden avulla lähiruokaa pystyy suosimiaan julkisissa hankinnoissa samalla hankintalakia noudattaen.
Paula Viertola

MTK:n ja SLC:n edustajat tapasivat alkuviikosta Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mari Puoskarin ja luovuttivat Kuntapäättäjän oppaan jaettavaksi valtuuston jäsenille. Tapaamisen aikana käyty keskustelu painottui ruokaan ja erityisesti lähi- ja luomuruoan kysynnän ja tarjonnan kohtaamiseen.

Helsingin kaupungilla on kirjattuna tavoitteet luomu- ja lähiruoan lisäämiseen. Puoskarin mukaan tavoitteista pidetään kiinni ja niitä saatetaan jopa tiukentaa, ja kaupunki odottaa kysynnälleen tarjontaa kotimaasta.

Tapaamisessa oli mukana lehtori Ritva Jäättelä Laurea Ammattikorkeakoulusta, jossa on useita Uudenmaan alueen lähiruokahankkeita meneillään. Jäättelä korosti, että asiat alkavat rullata, kunhan tarjouskäytäntöjä uusitaan, kokeillaan sopimustoimituksia tuottajien kanssa ja toimitaan hyvin pitkäjänteisesti.

Tuottajat eivät uskalla investoida eikä kehittää, jos julkisen sektorin kysyntä on lyhytjänteistä ja vain hintaa korostavaa. NSP ja MTK-Uusimaa ovat aktiivisia toimijoita alueellisissa verkostoissa.

Lue lisää

Biotaloutta ei mainittu budjettiriihessä ollenkaan, MTK:n Marttila moittii: "Kunnianhimo puuttuu"

MTK arvioi viljasadon jäävän paljon ennustettua pienemmäksi

Biokaasuun kunnianhimoa ja metsäalalle ohjelma investointien tueksi – näitä MTK vaatii maanantaina alkavalta budjettiriiheltä

Ex-kansanedustaja Pertti Hakanen jättää MTK:n johtokunnan yhdeksän vuoden jälkeen: "En ole enää käytettävissä"