Politiikka ja talous

Ilmarisen Ritakallio uskoo etenkin terveydenhuolto- ja ohjelmistonkehitysaloihin

Politiikka ja talous 15.09.2015

"Liian harva pk-yritys pääsee koskaan kasvamaan keskisuurten sarjaan", eläkevakuutusyhtiön toimitusjohtaja arvioi.


Pienten ja keskisuurten yritysten rooli Suomen kasvussa ja työllistämisessä tulee entisestäänkin kasvamaan, ennustaa eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio.

Ritakallion mielestä yritysten mahdollisuuksia kasvaa ja työllistää tulisi tukea entistä voimallisemmin.

Ritakallio nostaa tulevaisuuden aloiksi erityisesti ohjelmistokehityksen ja terveydenhuoltoalan. Perinteisemmän teollisuudenkin tulevaisuudenkuvassa Ritakallio näkee mahdollisuuksia, mikäli nämä pystyvät hyödyntämään uudet, verkottuneet työskentelytavat.

"Esimerkiksi suuret konepajayritykset voisivat entistäkin tehokkaammin hyödyntää pk-yritysten ketteryyttä ja innovatiivisuutta. Näin yrityskentästä muodostuisi verkottunut, toisiaan tukeva ekosysteemi, jossa asioita tehdään yhdessä", Ritakallio pohtii.

Menestys edellyttää, että yritys jaksaa jatkuvasti kehittää toimintaansa ja hakea kasvua - myös Suomen rajojen ulkopuolelta.

"Kaukainen sijaintimme ei ole este. Mutta ideoiden ja osaamisen pitää olla huippuluokkaa!"

Ritakallio sanoo, että perinteisten vientiyritysten lisäksi myös palvelusektorin tulisi suunnata ulkomaille.

Ritakallion mielestä Suomessa tulisi voimakkaammin kannustaa jättämään pääomia yritykseen, ottamaan riskejä ja investoimaan.

"Se parantaisi kasvumahdollisuuksia ja loisi uusia työpaikkoja. Liian harva pk-yritys pääsee koskaan kasvamaan keskisuurten sarjaan."

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT