Politiikka ja talous

Ilta-Sanomat: Kataisella vaikeuksia tilata metsästystarvikkeita Brysseliin

Politiikka ja talous 27.02.2016

EU-komission varapuheenjohtaja ihmettelee suomalaisten nihkeyttä digikauppaan.


Jaana Kankaanpää
Ilta-Sanomien juttu ei kerro, mitä metsästystarvikkeita varapuheenjohtaja Jyrki Katainen yritti tilata. Kuvan aseet eivät siis liity suoraan uutiseen.

EU-komission varapuheenjohtaja ja Suomen edellinen pääministeri Jyrki Katainen (kok.) ihmettelee viikonvaihteen Ilta-Sanomissa suomalaisten yritysten hitautta digitaalisessa kaupankäynnissä.

Katainen kertoo yrittäneensä ostaa internetistä metsästystarvikkeita, mutta kaupanteko tyssäsi siihen, että tilausosoite oli ulkomailla. Suomesta tuli paras tarjous, mutta toimituksia ei tehtykään maasta ulos.

"Mikä ihme siinä on, että ulkomailla asuvan ihmisen raha ei kelpaa?" Katainen manaa lehdessä.

"Euroopassa on jo hyvät sisämarkkinat, kunhan tuotteita suostutaan myymään ja toimittamaan", työllisyydestä, kasvusta ja kilpailukyvystä vastaava komissaari sanoo.

Katainen kertoo saaneensa tarvikkeet kuitenkin varkautelaiselta Rellunkulma-kaupalta.

Rellunkulma-verkkokaupan kotisivujen mukaan sekään ei toimita tuotteitaan kuin manner-Suomeen.

Kataisen antaa pitkässä haastattelussa sapiskaa Suomelle toisessakin asiassa: laiskuudessa hakea EU:n tarjoamaa riskirahaa yrityksille. Rahaa on jaossa 315 miljardia euroa kolmelle vuodelle, ja sitä on haettu nyt 60 miljardin edestä.

Yksi saajista on Äänekosken biotuotetehdas. Katainen kannustaa myös rahaa tarvitsevia pk-yrityksiä olemaan yhteydessä pankkeihinsa, joita tarvitaan riskirahan välittäjiksi. Myös maakuntien pienet pankit kelpaavat, samoin Finnvera.

Aiheeseen liittyvät artikkelit