Politiikka ja talous

Juha Sipilä: Virkamiesten määrää on vähennettävä

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä vaatii kovia toimia Suomen valtiontalouden kohentamiseksi. Valtion ja kuntien virkamiesten määrää pitää Sipilän mukaan vähentää kymmenillätuhansilla.
Lauri Salminen
Verohallinto on näyttänyt hyvää esimerkkiä, Juha Sipilä toteaa. "Siellä on digitalisoinnin ansiosta henkilöstön määrä vähentynyt ja palvelu parantunut."

”Yksityinen sektori ei voi elättää näin suurta julkista puolta”, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä korosti lauantaina Yrittäjät.fi:n haastattelussa.

Kymmeniätuhansia virkamiehiä ei tarvitse Sipilän mukaan irtisanoa. Suuri osa vähennyksistä voidaan hoitaa eläköitymisen kautta.

Verohallinto on jo näyttänyt hyvää esimerkkiä.

”Siellä on digitalisoinnin ansiosta henkilöstön määrä vähentynyt ja palvelu parantunut. Nyt meillä on mahdollisuus tehdä sama koko julkisella sektorilla.”

Valtiolla ja kunnilla on töissä yhteensä 530 000 suomalaista. Julkisen sektorin osuus bruttokansantuotteesta on noussut 58 prosenttiin.

Sipilä korosti Suomen Yrittäjien valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä tarvetta parantaa yrittämisen edellytyksiä.

Henkilöyhtiöiden ja osakeyhtiöiden välille syntyvä verotuksen ero tulisi Sipilän mukaan korjata. Korjaava toimi voisi olla yrittäjävähennys henkilöyhtiöille. Myös perintö- ja lahjaveron korvaaminen myyntivoittoverolla ja muilla mahdollisilla veromuutoksilla on Sipilän mukaan selvitettävä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Valtaosa ei edes kiukustu

Keskustan vaalitappio

Osakeyhtiön perustaminen helpottuu – vaatimus 2500 euron vähimmäispääomasta poistuu