Politiikka ja talous

Kaikista susiluvista on valitettu

Politiikka ja talous 14.01.2016

Metsästyksen ajoittuminen lisääntymisaikaan herättää kritiikkiä.


Markku Vuorikari
Suden metsästys on käynnissä tällä hetkellä.

Kaikista sudenmetsästykseen myönnetyistä 46 poikkeusluvasta on valitettu. Viimeisenä valitettiin Uudellemaalle myönnetystä luvasta.

Riistakeskuksen tietojen mukaan valittajat ovat Luonnonsuojeluliitto Tapiolan alueellisia yhdistyksiä ja Pirkanmaan luonnonsuojelupiiri. Uudenmaan luvasta valitti Luonto-Liiton Uudenmaan piiri.

Luonto-Liitto perustelee valitustaan sillä, että alueella elää alle kymmenen suden lauma, eikä siellä ole sattunut merkittäviä susivahinkoja.

"Uudellamaalla on kyseessä alueen ensimmäinen susipentue yli sataan vuoteen. Tässä tapauksessa ei voida puhua vakiintuneesta susireviiristä", sanoo Luonto-Liiton Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja Petro Pynnönen.

Luonto-Liitto arvostelee myös sitä, että metsästysajankohta on määritelty susien lisääntymisajalle. Sen mielestä susivahinkoja ei ole pyritty ennaltaehkäisemään tarpeeksi.

Julkisten hallintotehtävien päällikkö Sauli Härkönen Riistakeskuksesta kertoo, että hallinto-oikeudet ratkaisevat tulevalla viikolla lupien täytäntöönpanokieltojen asettamisen. Riistakeskus antaa parhaillaan valituksiin vastineita.

"Tähän mennessä vain Hämeenlinnan hallinto-oikeus on jo ratkaissut täytäntöönpanokieltoasian ja sitä ei asetettu", Härkönen kertoo.

"Eli näillä näkymin Pohjois-Hämeessä alkaa susijahti suunnitellusti. Viime vuonnahan siellä oli kielto päällä ja pyyntiin ei päästy."

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT