Kaikkea ei voi saada edes Timo Soini - Politiikka ja Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka ja talous

Kaikkea ei voi saada edes Timo Soini

Kaikkea ei voi saada, joten perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kertoo viikonlopun puoluekokouksessa, tavoitteleeko hän paikkaa pääministerinä vai europopulistien johtajana.
Kari Salonen
Eduskunnan välikysymyskeskustelu hallituksen europolitiikasta. Timo Soini esittää epäluottamuslauseen.

Huomenna puolenpäivän jälkeen perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vastaa suureen kysymykseen, jota puoluekokousväki odottaa pelonsekaisin tuntein. Soinin kokouksen avauspuheenvuorossa kuullaan, lähteekö hän eurovaaliehdokkaaksi vai ei.

Molemmat vaihtoehdot kiinnostavat. Euroopassa Soini on ehdolla eurokriittisen populistiliikkeen johtohahmoksi. Jos hän päättää jäädä Suomeen, puolue tavoittelee jytkyn jatkoa eduskuntavaaleissa 2015. Siinä tapauksessa Soini on suurimpia suosikkeja pääministeriksi.

Kummallakin vaihtoehdolla on kannattajansa. Soinin lähteminen Eurooppaan tarkoittaisi, että hänelle täytyy alkaa etsiä seuraajaa. Toisaalta kaikki eivät usko puolueen pärjäävän Suomessa ilman Soinia.

”Itse toivon, että hän ei lähde Eurooppaan. Keski-Suomessa ajatellaan laajemminkin, että hänet halutaan pitää kotimaassa”, jyväskyläläinen kansanedustaja Kauko Tuupainen sanoo.

Joka tapauksessa Soini haluaa jatkaa puheenjohtajana ainakin vuoteen 2015 saakka. Kukaan ei haastanut häntä puheenjohtajan vaaliin.

Puoluesihteeri Ossi Sandvik luopuu ja paikasta kisaa kymmenen ehdokasta.

Varapuheenjohtajista haluaisivat jatkaa Hanna Mäntylä ja Juho Eerola. Lisäksi kolmesta varapuheenjohtajan paikasta kilpailee yksitoista muuta ehdokasta.

MT:n verkkotoimitus seuraa kokousta viikonlopun aikana. Verkkosivuilla näkyy myös STT:n liveseuranta kokouksesta lauantaina noin kello 12.30 alkaen.

Lue lisää

Soini tulee jälkijunassa

Kansanedustaja Sebastian Tynkkysen tuomio kiihottamisesta kansanryhmää vastaan pysyi hovissa

Vappu­satanenkin oli vaali­huijaus

EU:n tukipaketti on tärkeä