Kaikkea ei voi saada edes Timo Soini - Politiikka ja Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka ja talous

Kaikkea ei voi saada edes Timo Soini

Kaikkea ei voi saada, joten perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kertoo viikonlopun puoluekokouksessa, tavoitteleeko hän paikkaa pääministerinä vai europopulistien johtajana.
Kari Salonen
Eduskunnan välikysymyskeskustelu hallituksen europolitiikasta. Timo Soini esittää epäluottamuslauseen.

Huomenna puolenpäivän jälkeen perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vastaa suureen kysymykseen, jota puoluekokousväki odottaa pelonsekaisin tuntein. Soinin kokouksen avauspuheenvuorossa kuullaan, lähteekö hän eurovaaliehdokkaaksi vai ei.

Molemmat vaihtoehdot kiinnostavat. Euroopassa Soini on ehdolla eurokriittisen populistiliikkeen johtohahmoksi. Jos hän päättää jäädä Suomeen, puolue tavoittelee jytkyn jatkoa eduskuntavaaleissa 2015. Siinä tapauksessa Soini on suurimpia suosikkeja pääministeriksi.

Kummallakin vaihtoehdolla on kannattajansa. Soinin lähteminen Eurooppaan tarkoittaisi, että hänelle täytyy alkaa etsiä seuraajaa. Toisaalta kaikki eivät usko puolueen pärjäävän Suomessa ilman Soinia.

”Itse toivon, että hän ei lähde Eurooppaan. Keski-Suomessa ajatellaan laajemminkin, että hänet halutaan pitää kotimaassa”, jyväskyläläinen kansanedustaja Kauko Tuupainen sanoo.

Joka tapauksessa Soini haluaa jatkaa puheenjohtajana ainakin vuoteen 2015 saakka. Kukaan ei haastanut häntä puheenjohtajan vaaliin.

Puoluesihteeri Ossi Sandvik luopuu ja paikasta kisaa kymmenen ehdokasta.

Varapuheenjohtajista haluaisivat jatkaa Hanna Mäntylä ja Juho Eerola. Lisäksi kolmesta varapuheenjohtajan paikasta kilpailee yksitoista muuta ehdokasta.

MT:n verkkotoimitus seuraa kokousta viikonlopun aikana. Verkkosivuilla näkyy myös STT:n liveseuranta kokouksesta lauantaina noin kello 12.30 alkaen.

Lue lisää

Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas haukkui ministereitä alatyylisesti – Tavio: "Eri tilanteiden vakavuuden arviointi on tapauskohtaista"

Konkaripoliitikko Kyösti Virrankoski varoittaa keskustaa oikeistolaisesta linjasta – sote-uudistusta hän pitää valtavana keskittämishankkeena

Hallitus ja oppositio ovat eri linjoilla EU:n massiivisesta raharatkaisusta – "Kaikkea ei voitu saada. Kun niin merkittävästi supistettiin, jotkin määrärahat jäivät pienemmiksi kuin oli esitetty"

Pekka Katajan pahoinpitelyn tutkinta siirtyi KRP:lle, tutkimusnimikkeenä murhan yritys – ''Olen satavarma, että tälle on poliittinen syy ja että syylliset löytyvät äärioikeistosta"