Politiikka ja talous

Kainuun selluhankkeelle uusi yhtiö

Politiikka ja talous 08.02.2016

Tuotanto on tarkoitus saada käyntiin vuoden 2020 aikana.


Sami Karppinen

Kainuuseen kaavailtu sellutehdashanke etenee. KaiCell Fibers Oy on perustettu biojalostamolaitoksen rakentamiseksi Kainuuseen, yhtiö tiedotti maanantaina.

Yhtiön tavoitteena on luoda puitteet tehtaalle, joka jalostaa Kainuun kuitupuusta korkealuokkaisia tuotteita kansainvälisille markkinoille. Tavoitteena on integroitu biotuotetehdas ja teollisuuspuisto, mikä tarjoaa mahdollisuuden eri yrityksille luoda liiketoimintaa ja kumppanuuksia. Tuotanto on tarkoitus saada käyntiin vuoden 2020 aikana.

KaiCell Fibers Oy on Kainuun liiton ja NC Capital Partners Oy:n omistama yhtiö.

KaiCell Fibers Oy:n hallituksen puheenjohtaja Eero Suutari ja sijoittajasuhteista vastaava johtaja Martin Doktar painottavat, että yhtiölle on tärkeää tarjota uniikki toimintamalli siitä huolimatta, että hanke pohjautuu kemialliseen selluun.

”Tehdasalue tulee olemaan riittävän laaja teollisille partnereillemme ja me muokkaamme lopullisen tehdasmallin heidän tarpeisiin. Haluamme houkutella mukaan yrityksiä, jotka voivat menestyä osana KaiCell Fibersin toimintaa." Yhtiö ei toistaiseksi julkista tarkempaa tietoa uusista tuotteistaan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit