Politiikka ja talous

Kehäradan liikenne alkaa huomenna

Politiikka ja talous 30.06.2015


Pääkaupunkiseudun uuden kehäradan liikennöinti alkaa huomenna. Kehäradalla kulkee kaksi junaa.

Junat eivät alkuun pysähdy lentoaseman omalla asemalla, vaan lentokentän liepeillä sijaitsevalla Aviapolis-nimisellä asemalla, josta on maksuton bussikuljetus edelleen lentokentälle. Bussilla kuljettavaan matkaan menee 5–10 minuuttia. Busseja Aviapoliksesta lentoasemalle kulkee arkisin ja lauantaina päiväsaikaan kymmenen minuutin välein ja muina aikoina hieman harvemmin.

Kehäradalla avautuu Aviapoliksen lisäksi Vantaankosken ja Tikkurilan välille neljä muuta uutta asemaa: Vehkala, Kivistö, Leinelä ja Lentoasema.

Lentoaseman juna-aseman käyttöönotto viivästyy, sillä Tietotien sisäänkäynnin rakennustyöt ovat vielä kesken. Asema avautuu viimeistään ensi viikon perjantaina. Tietotieltä on lentoaseman terminaaliin T1 matkaa noin 350 metriä. Sisäänkäynti suoraan terminaaliin otetaan käyttöön myöhemmin syksyllä.

Linja-autoliiton mukaan kehäradan avaamisella ei vielä ole merkittävää vaikutusta pääkaupunkiseudun ulkopuolelta lentoasemalle liikennöiviin bussiyhteyksiin.

Reittejä liikennöivistä yrityksistä kerrotaan, että yritykset seuraavat matkustajamäärien kehitystä rauhassa syksyn ajan, ja päättävät sen jälkeen, mitä suorille yhteyksille lentoasemalle tehdään.

Osa bussilinjoista lakkautetaan elokuussa

Kehäradan avaaminen näkyy paikallisliikenteen bussiyhteyksissä lähinnä syysaikataulujen alkaessa, eli 10. elokuuta lähtien.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT