Politiikka ja talous

Keskustan ministereitä: Berner, Rehn, Tiilikainen, Rehula, Vehviläinen

Keskustasta hallitukseen nousee pääministeri Juha Sipilän lisäksi viisi ministeriä. Maa- ja metsätalousministerin sekä ympäristöministerin salkut yhdistettiin Kimmo Tiilikaiselle.
Kari Salonen
Keskustan ministeriryhmä asettautui yhteiskuvaan pian valinnan jälkeen. Kuvassa Olli Rehn (vas.), Kimmo Tiilikainen, Anu Vehviläinen, Annika Saarikko, Juha Sipilä, Anne Berner ja Juha Sipilä.

Keskusta päätti ministereistään odotettua nopeammin. Puolueen ministeriryhmään valittiin elinkeinoministeriksi Olli Rehn, maa- ja metsätalous- sekä ympäristöministeriksi Kimmo Tiilikainen, liikenne- ja viestintäministeriksi Anne Berner ja kunta- ja uudistusministeriksi valittiin Anu Vehviläinen.

Juha Rehulasta tulee perhe- ja perusturvaministeri. Rehulan pesti perhe- ja perusturvaministerinä kestää kaksi vuotta. Sen jälkeen tehtävää hoitaa Annika Saarikko. Saarikko lykkään ministeripestiään perhesyihin vedoten. Haluaa hoitaa pientä lastaan vielä tulevat vuodet.

Juha Sipilän mukaan maa- ja metsätalous- ja ympäristöministerin vastuut yhdistettiin yhteen salkkuun tänään aamupäivällä. Asiasta sovittiin kolmen hallituspuolueen tapaamisessa. Sipilän mielestä salkun sisältö on nyt entistä järkevämpi kokonaisuus.

Sipilä kertoi valinneensa keskustan ministerit 25 nimen listalta. Esimerkiksi Berner oli selkeä yllätysvalinta.

"Oli äärimmäisen vaikea tehtävä. Lopulta valintoja täytyi tehdä," Sipilä totesi.

Keskusta valitsit ministeriryhmänsä ministerit torstai-iltana puoluehallituksen, eduskuntaryhmän ja europarlamentaarikkojen yhteiskokouksessa Helsingissä.

Keskustan eduskuntaryhmä valitsee perjantaina ehdokkaansa eduskunnan puhemieheksi. Sipilä ei aio puuttua ryhmän päätökseen.

Juttua päivitetty 18.30.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maailman onnellisin keskusta ja punamulta

Näihin puolueisiin suomalaiset luottavat

Keskustalla hyvät syytolla mukana hallituksessa