Politiikka ja talous

Kilpailuviranomaiset pyytävät OP-ryhmältä selvitystä pankkipalveluista

OP-ryhmä kertoo, että selvityspyynnön taustalla on If Vahinkovakuutusyhtiö. Sen mukaan OP:lla on määräävä markkina-asema vähittäispankkipalveluissa.
Jaana Kankaanpää

OP-ryhmä kertoo saaneensa tänään maanantaina 14.12. Kilpailu- ja kuluttajavirastolta selvityspyynnön, joka liittyy OP-ryhmän asiakasetuohjelmaan ja toimintaan vähittäispankkipalveluissa ja vahinkovakuutusmarkkinoilla.

Selvityspyynnön taustalla on If Vahinkovakuutusyhtiö. Ifin toimitusjohtaja Timo Vuorinen sanoo, että selvityspyynnöllä halutaan varmistaa, että kilpailu on reilua.

Sen mukaan OP:lla olisi määräävä markkina-asema vähittäispankkipalveluissa ja että OP olisi syyllistynyt määräävän markkina-aseman väärinkäyttöön sitomalla toisiinsa vähittäispankkipalvelut ja vahinkovakuutuspalvelut sekä tarjoamalla vahinkovakuutustuotteita alle tuotantokustannusten.

OP:n pääjohtajan Reijo Karhisen mukaan ryhmän markkinaosuus vähittäispankkitoiminnan eri osa-alueilla on 20–38 prosenttia, joten väitteet määräävästä markkina-asemasta ovat perusteettomia.

Osuustoiminnallisen yrityksen olemukseen kuuluu olennaisena osana omistaja-asiakkaille tarjottavat keskittämisedut, joista mekin pidämme kiinni jatkossa, Karhinen sanoo yhtiön tiedotteessa.

Uutista täydennetty Timo Vuorisen kommentilla 14.12. klo 17:39

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Yhteinen ruokapöytä -keskustelufoorumin jäsenet nimitettiin – puheenjohtajana toimii vuorineuvos Reijo Karhinen

Markkinatalouden ärhäkkä unilukkari

Ruokaviennin arvoa kyettävä kasvattamaan