Kilpailuviranomaiset pyytävät OP-ryhmältä selvitystä pankkipalveluista - Politiikka ja Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka ja talous

Kilpailuviranomaiset pyytävät OP-ryhmältä selvitystä pankkipalveluista

OP-ryhmä kertoo, että selvityspyynnön taustalla on If Vahinkovakuutusyhtiö. Sen mukaan OP:lla on määräävä markkina-asema vähittäispankkipalveluissa.
Jaana Kankaanpää

OP-ryhmä kertoo saaneensa tänään maanantaina 14.12. Kilpailu- ja kuluttajavirastolta selvityspyynnön, joka liittyy OP-ryhmän asiakasetuohjelmaan ja toimintaan vähittäispankkipalveluissa ja vahinkovakuutusmarkkinoilla.

Selvityspyynnön taustalla on If Vahinkovakuutusyhtiö. Ifin toimitusjohtaja Timo Vuorinen sanoo, että selvityspyynnöllä halutaan varmistaa, että kilpailu on reilua.

Sen mukaan OP:lla olisi määräävä markkina-asema vähittäispankkipalveluissa ja että OP olisi syyllistynyt määräävän markkina-aseman väärinkäyttöön sitomalla toisiinsa vähittäispankkipalvelut ja vahinkovakuutuspalvelut sekä tarjoamalla vahinkovakuutustuotteita alle tuotantokustannusten.

OP:n pääjohtajan Reijo Karhisen mukaan ryhmän markkinaosuus vähittäispankkitoiminnan eri osa-alueilla on 20–38 prosenttia, joten väitteet määräävästä markkina-asemasta ovat perusteettomia.

Osuustoiminnallisen yrityksen olemukseen kuuluu olennaisena osana omistaja-asiakkaille tarjottavat keskittämisedut, joista mekin pidämme kiinni jatkossa, Karhinen sanoo yhtiön tiedotteessa.

Uutista täydennetty Timo Vuorisen kommentilla 14.12. klo 17:39

Lue lisää

Historia toistaa nyt itseään – mutta tällä kertaa Suomen nostaa kriisistä digi- ja ilmasto-osaaminen, uskoo Reijo Karhinen

Kolme on joukosta poissa

OP:n kolossimainen omistuskonttori muuttui vuokratiloiksi – pankki leikkasi kuluja ja tienasi korkokatteella

OP-ryhmän tulos kasvoi 165 miljoonaa euroa