Politiikka ja talous

Kotimainen broileri ei kelvannut kuluttajalle

Politiikka ja talous 28.11.2015

Kokkikartano palasi tuontilihaan.


Jaana Kankaanpää
Evelyn Osei kauhoo broilerikiusausta paistovuokiin Kokkikartanossa Keravalla. Liha on brasilialaista.

Snellman-konserniin kuuluva Kokkikartano kokeili alkuvuonna thaimaalaisen broilerin vaihtamista kotimaiseen pastavuoassaan. Se ei käynyt kuluttajille.

"Tuote ei ollut sama ja palasimme palautteen perusteella tuontilihaan. Etsimme kuitenkin koko ajan kotimaista vaihtoehtoa", toimitusjohtaja Kati Rajala sanoo.

Emokonserni Snellman on luonut vahvaa mielikuvaa kotimaisuudesta.

"Vahva tahtotilamme on käyttää kotimaista, ja teemme koko ajan työtä, jotta voisimme siirtyä kotimaiseen raaka-aineeseen", Rajala vakuuttaa. Raha ei aina ratkaise, sillä huonoinakin satovuosina on käytetty kalliimpaa kotimaista perunaa.

"Broilerin osalta olemme käyneet keskusteluja ja tehneet testejä nyt 3,5 vuotta, mutta vaihto on ollut vaikeampaa kuin luulimme."

Yritys on raivannut tiensä valmisruokien eturiviin maukkaalla perusruualla. Myynti on kasvanut tänä vuonna kymmeneksen, vaikka valmisruokien kokonaispotti ei juurikaan.

Muutettu kuvateksti 29.11.2015. Liha on brasilialaista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit