Kuttilan Autolasi pelastaa autoharrastajat - Politiikka ja Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka ja talous

Kuttilan Autolasi pelastaa autoharrastajat

Autoharrastajat sen tietävät. Kun vanhaan autoon pitää vaihtaa tuulilasi, sellaisen pystyy varmimmin toimittamaan Salon Kuusjoella toimiva Kuttilan Autolasi.
Markku Vuorikari

Kuttilan Autolasin toiminta alkoi 44 vuotta sitten. Tuolloin kanojen tilalle rahdattiin lasiuunit, joilla alettiin valmistaa auton tuulilaseja.

Nyt yritys tunnetaan ympäri maailmaa. Sen liikevaihto on vajaa puoli miljoonaa euroa ja työtä riittää neljän vakinaisen työntekijän lisäksi kiireapulaisille.

Vuodessa valmistuu 2500–3000 tuulilasia sekä työkoneiden laseja. Niistä suurin osa viedään Ruotsiin, josta osa myydään eteenpäin.

Yrittäjä Kalevi Kaitila kertoo, että varastosta löytyy muotteja 50-luvun autoista 1980-luvun menopeleihin. Muotteja on toista tuhatta ja lisää tehdään tarpeen mukaan.

Kevät on yrityksen kiireisintä aikaa, kun talven aikana kunnostetut ja maalatut autot viimeistellään uudella tuulilasilla. Kaitila lupaa uusien lasien toimitukset noin viikossa, mutta se vaihtelee työtilanteen mukaan.

”Kevään kiireitä lisää, että kaikilla työntekijöillä on myös maanviljelystä. Siksi kylvöaikana töitä joutuu järjestelmään.”

Kilpailua alalla ei juuri ole. Autoharrastajan harvinaiseen malliin tarvitsema yksittäinen tuulilasi ei suuria tehtaita kiinnosta.

Lue lisää

Moni autoilija vaihtaisi tuulilasin turhaan – lähes kolmannes suomalaisista ei tiedä, milloin kiveniskemän voi korjata

Ärsyttääkö jäinen tuulilasi? Tällä niksillä pidät tuulilasin sulana ehkä jopa muutaman viikon

Autoalan opiskelijat tarkastivat tuulilaseja: Vain alle puolet niistä oli kunnossa

Joka neljännessä tuulilasissa on vaurioita – Alle 35-vuotiailla autoilijoilla huonokuntoisimmat lasit