Politiikka ja talous

Kuusamon Juusto hakeutui yrityssaneeraukseen

Yritys jätti saneeraushakemuksen keskiviikkona Oulun käräjäoikeuteen.

Kuusamon Juusto hakeutuu yrityssaneeraukseen. Yritys jätti saneeraushakemuksen keskiviikkona Oulun käräjäoikeuteen. Juustolan päävelkojat ovat puoltaneet yrityssaneeraushakemusta, kertoo hallituksen puheenjohtaja Esa Heikkilä Kuusamon osuusmeijeristä.

Heikkilän mukaan juustolan toiminta jatkuu entiseen tapaan eikä ketään irtisanota tai lomauteta. Yrityssaneerauksella yhtiö yritetään saada jaloilleen ja vahvistaa sen taloutta.

Heikkilän mukaan juuston valmistuksessa on ollut ongelmia, sillä tiukan taloustilanteen takia maitoa ei ole pystytty ostamaan riittävästi juustolan tarpeisiin. Omien jäsentilojen tuotanto ei riitä, vaan maitoa on ostettu muun muassa Maitomaalta sekä Valiolta kivi-maitoa.

Juustoille on ollut menekkiä enemmän kuin on pystytty toimittamaan.

Yhtiö sai syksyllä uusia omistajia ja uuden oman pääoman kaltaista rahoitusta. Vierasta pääomaa olisi tarvittu myös, mutta sen hankkimisessa ei onnistuttu. Yhtiöllä oli sovittuna vapaaehtoinen velkajärjestely päävelkojien kanssa loppuvuonna, mutta sekään ei vakuuttanut rahoittajia.

Meijerin tilanteesta kerrottiin torstaina tuottajatilaisuudessa, jossa oli paikalla liki 70 meijerin vajaasta sadasta jäsentilasta. Heikkilän mukaan "tuottajat suhtautuivat yrityssaneeraukseen ymmärtäväisesti ja luottavat siihen, että juuston jalostaminen jatkuu. On tärkeää, että maitoa jalostetaan alueella."

Yrityssaneeraus kestää tavallisesti neljästä yhdeksään kuukautta.

Osuusmeijerillä oli tammikuussa ongelmia maitotilityksissä. Joulukuun tilit maksettiin kahdessa osassa, toinen puoli vasta torstaina. Heikkilän mukaan tammikuun maitotilitykset pystytään hoitamaan ajallaan, 20. helmikuuta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Juustonvalmistajat muistuttavat: Jokaiseen juustokiloon tarvitaan 10 litraa maitoa – osta kotimaista, autat suomalaista tuottajaa

Muumikahvilayhtiö Cafee of cartoons päätti jatkaa saneerausmenettelyä

Muumikahvilaketjun omistajat täydessä riidassa, yhtiö hakee yrityssaneeraukseen, rikosilmoitus Ruotsissa: Kuka on Haisuli?