Politiikka ja talous

Lähi-Tapiola pani kuluja kuriin

Lähi-Tapiola -ryhmä alkaa saada kuluja hallintaan, mutta vahinkovakuutuksessa jäätiin selvästi viime vuoden vertailutuloksesta.

Tämän vuoden alussa Lähivakuutuksen ja Tapiolan fuusiosta syntynyt Lähi-Tapiola aloitti liiketoimintansa muodossa, josta pari vuotta sitten sovittiin.

”Tiukkaa kulukuuria on edelleen noudatettava”, pääjohtaja Erkki Moisander sanoo.

Espoon pääkonttorin lisäksi Lähi-Tapiolalla on 19 alueyhtiötä. Espoo hoitaa pääkaupunkiseudun. Vahinkovakuutus on liiketoiminnan ydin.

Lähi-Tapiola ja alueyhtiöt ylsivät vahinkovakuutuksessa alkuvuonna vajaan 92 miljoonan euron liikevoittoon ennen veroja. Vertailutulos oli 153 miljoonaa vuoden takaa.

Vahinkoyhtiö paransi yhdistettyä kulusuhdettaan 94,9 prosenttiin. Parannus oli liki prosenttiyksikkö. Väkeä vähennettiin yt-menettelynä. Suuria vahinkoja ei sattunut.

Maksutulo pysyi melkein samana kuin vuosi sitten. Fuusioprosessi on vienyt kolme prosenttia markkinaosuudesta. Yhtiö vaihtoi keväällä toimitusjohtajaa.

”Liikennevakuutuksessa on ilahduttava positiivinen vire”, vahinkoyhtiön uusi toimitusjohtaja Jari Sundström ilahtuu.

Lähi-Tapiola aloitti kesäkuun alusta yhteistyön S-ryhmän kanssa. Osapuolet panivat pankkinsa yhteen. S-bonusten uskotaan tuovan asiakkuuksia.

Ryhmän henkiyhtiö paransi liikevoittonsa 77 miljoonaan euroon. Varainhoito hallinnoi viitisen prosenttia kasvaneita pääomia. Kiinteistöyhtiöllä oli 3,1 miljardin omaisuudet vastuullaan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Takavuosien suurmyrskyt nostavat edelleen metsävakuutuksen hintaa

Vakuutusyhtiöt nihkeitä satovahinkojen korvaamiselle