Politiikka ja talous

Maakunnissa ei hyväksytä jäähyväisiä junaliikenteelle

Hallituksen päätös ajaa alas maakuntien junavuoroja herättää kapinahenkeä maakunnissa ja päähallituspuolue keskustan riveissä.
Lari Lievonen
Hallituksen päätös karsia junavuorojen ostoliikennettä merkitsee hyvästejä junaliikenteelle monella asemalla.

"Koko systeemin alasajo kerralla on rankka juttu, jota en tule hyväksymään. Nyt on tehtävä kaikki voitava, jotta vahingollinen päätös kumotaan", kansanedustaja Arto Pirttilahti (kesk.) Pirkanmaalta sanoo.

"Olo on kuin olisi moukarilla päähän lyöty, kun toimiva junayhteys viedään", Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki jatkaa.

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton yhteyspäällikkö Sami Laakkonen vakuuttaa, ettei esitystä tulla nielemään.

"Pohjois-Karjalalle näistä säästötalkoista koituisi kohtuuttoman iso potti. Meiltä viedään mahdollisuudet edes houkutella tänne työntekijöitä, opiskelijoita ja yrityksiä."

Liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.) mukaan säästöt ovat välttämättömiä.

"Ei ole vaihtoehtoja. Hallitusohjelmassa on sovittu, että 15 miljoonaa leikataan joukkoliikenteestä. Raideliikennettä voidaan korvata busseilla."

Liikenne- ja viestintäministeriö sekä VR-yhtymä sopivat viime viikon tiistaina valtion tukemasta ostoliikenteestä vuosille 2016–2019.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tytti Määttä puolustaa maaseudun arkea: "Jokaisella, joka täällä asuu, pitää olla ihan samalla tavalla mahdollisuudet pärjätä elämässä kuin muualle Suomeen syntyneellä"

Tietokone tuo EU-vieraille maatilan Finlandia-taloon – virkamiesvieraat pääsivät maatilalle vierailulle

Kulmuni: Postinjakelusta maaseudulla on huolehdittava – "Tarvittaessa etsitään uusia keinoja"