Maakunnissa ei hyväksytä jäähyväisiä junaliikenteelle - Politiikka ja Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka ja talous

Maakunnissa ei hyväksytä jäähyväisiä junaliikenteelle

Hallituksen päätös ajaa alas maakuntien junavuoroja herättää kapinahenkeä maakunnissa ja päähallituspuolue keskustan riveissä.
Lari Lievonen
Hallituksen päätös karsia junavuorojen ostoliikennettä merkitsee hyvästejä junaliikenteelle monella asemalla.

"Koko systeemin alasajo kerralla on rankka juttu, jota en tule hyväksymään. Nyt on tehtävä kaikki voitava, jotta vahingollinen päätös kumotaan", kansanedustaja Arto Pirttilahti (kesk.) Pirkanmaalta sanoo.

"Olo on kuin olisi moukarilla päähän lyöty, kun toimiva junayhteys viedään", Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki jatkaa.

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton yhteyspäällikkö Sami Laakkonen vakuuttaa, ettei esitystä tulla nielemään.

"Pohjois-Karjalalle näistä säästötalkoista koituisi kohtuuttoman iso potti. Meiltä viedään mahdollisuudet edes houkutella tänne työntekijöitä, opiskelijoita ja yrityksiä."

Liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.) mukaan säästöt ovat välttämättömiä.

"Ei ole vaihtoehtoja. Hallitusohjelmassa on sovittu, että 15 miljoonaa leikataan joukkoliikenteestä. Raideliikennettä voidaan korvata busseilla."

Liikenne- ja viestintäministeriö sekä VR-yhtymä sopivat viime viikon tiistaina valtion tukemasta ostoliikenteestä vuosille 2016–2019.

Lue lisää

Karstulan sivukylällä postinjakelu on ollut retuperällä jo pitkään – lähes kaikki posti saapuu nykyään sähköisessä muodossa

Berner osti osuuden Apetitista – haluaa vahvistaa jalansijaansa elintarviketuotannossa

Antti Rinne vastustaa menoleikkauksia eikä lähtisi perumaan hallitusohjelman menoeriä, vaikka koronavirus sakkaa Suomen talouden

VR järjestää myös jatkossa pääkaupunkiseudun lähijunaliikenteen – voitti tarjouskilvassa brittikilpailijan