Politiikka ja talous

Maalaisjärki hukassa - missä järjestyksessä juomakuppi pitää korjata ja vika kirjata?

Politiikka ja talous 24.04.2016

MT kertoi perjantaina viljelijöitä eniten painavista byrokratian kiemuroista. Verkkokeskustelussa byrokratian nähtiin jo uhkaavan eläinten hyvinvointia.


Markku Vuorikari

Maatalousministeri Kimmo Tiilikainen saa maanantaina Etelä-Savossa tiiviin listan byrokratian purkuehdotuksia. Raporttia laadittiin viljelijäryhmissä, joissa oli mukana valvovia viranomaisia. Työpajoja oli kolme: maito, pelto ja erikoistuotanto.

Maaseudun Tulevaisuuden aiheesta kirjoittama uutinen Korjaatko lehmän juomakupin vai kiirehditkö kirjaamaan rikkoutumisen papereihin? sai Facebookissa runsaasti kommentteja.

"Juominen on aika oleellinen juttu eläinten hyvinvoinnille eli tietysti kuppi ensiksi kuntoon ja sitten paperiin. Jos asia on toisinpäin, niin byrokraatit voisi haastaa oikeuteen eläinsuojelurikkomuksesta", Pertti Moilanen kirjoittaa.

"Jo se, että tällaista kysytään, kertoo kuinka älytöntä tämä touhu nykyään on", Riikka Sivula sanoo.

"Häh? Oikeesti? Pitääkö maanviljelijän raportoida rikkoutunut juomakuppi? Tiedän, että paperinpyörityksen määrä on maataloudessa järjetöntä, mutta oikeasti? Raportoidaanko rikkoutuneet kupitkin?", Päivi Lammi ihmettelee.

"Tämä on muuten nykyään ongelma ihan missä tahansa. Tuottavuus ja työhyvinvointi hukataan paperisotaan. Sairasta", Johanna Ruusunen sanoo.

"Järjellä korjaa tuon kupin ensin, mutta varmaan täytyy ensin raportoida eteenpäin", Petri Oras pohtii.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT