Politiikka ja talous

Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja vaihtuu

Politiikka ja talous 24.09.2014

Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja vaihtuu. Nykyinen päätoimittaja Lauri Kontro lopettaa päätoimittajauransa 31.1.2015. Hän siirtyy MTK-konsernin palvelukseen toisiin tehtäviin.


Kari Salonen
MT:n päätoimittaja Lauri Kontro 60v.

Lauri Kontro , 61, on toiminut Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittajana 15 vuotta.

Maaseudun Tulevaisuutta julkaisevan Viestilehdet Oy:n hallitus on käynnistänyt seuraajan valintaprosessin ja valitsee uuden päätoimittajan lähiaikoina.

”Kontron johdolla Maaseudun Tulevaisuus on vahvistanut asemaansa suomalaisessa mediakentässä. Lehti on laadukkaan sisältönsä ansiosta kyennyt löytämään median murrosvaiheessakin uusia lukijoita sekä maaseudulta että kaupungeista”, sanoo Viestilehdet Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Marttila .

”Päätös päätoimittajauran lopettamisesta syntyi Kontron aloitteesta. Uusi päätoimittaja saa johdettavakseen perinteikkään lehden, joka jatkaa uudistumistaan digitalisoituvan maailman antamin mahdollisuuksin. Lehden perustehtävä on jatkossakin suomalaisen maaseudun puolustaminen.”

Päätoimittaja Kontro sanoo lopettavansa lehtimiesuransa tyytyväisenä.

”MT on erinomaisessa iskussa ja yksi tasavallan tärkeimpiä sanomalehtiä. Meillä on hyvä joukkue tekemässä lehteä. Olemme kulkeneet vastavirtaan, kasvaneet ja onnistuneet. On miellyttävää saada jättää lehti seuraajalle hyvässä kunnossa.”

Kontro sanoo, ettei aio jäädä vielä eläkkeelle. Hän ilmoittaa jatkavansa edelleen yhteiskunnallista vaikuttamista eri foorumeilla.

Maaseudun Tulevaisuus on Suomen suurin erikoissanomalehti ja maan toiseksi luetuin päivälehti. Lehden kustannusyhtiön Viestilehdet Oy:n omistavat MTK ja MTK:n säätiö.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT