Politiikka ja talous

Maatalouden kriisipaketti etenee, "Summan suuruudella en voi tässä vaiheessa spekuloida"

Politiikka ja talous 01.04.2016

Keskusta ja perussuomalaiset lupailevat maataloudelle kriisitukea. Kokoomuksessa on ymmärrystä, mutta kriisitukea ei kommentoida.


Kari Salonen
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Matti Vanhasen mukaan maatilojen kriisipaketista päätetään lisäbudjetin yhteydessä.

Maatalouden kriisipaketti saa tukea hallituspuolueista. Keskustan ryhmänjohtajan Matti Vanhasen mukaan kriisipaketista päätetään lisäbudjetissa, mutta ei vielä ensi tiistain kehysriihessä.

Tuen suuruuteen keskusta ei vielä ota kantaa.

Perussuomalaisten ryhmänvetäjän Sampo Terhon mukaan hallitus tekee kaikkensa, jotta maatalouden ahdinko saadaan ratkaistua.

"Se, minkä suuruinen tukipaketti tulee aikanaan olemaan, on yhteisesti hallituksessa neuvoteltava asia. Summan suuruudella en voi tässä vaiheessa spekuloida", Terho sanoo.

Myös kokoomuksen ryhmässä on ymmärrystä maatalouden vaikeuksille. Ryhmän puheenjohtaja Arto Satonen ei kuitenkaan halua kommentoida mahdollista kriisipakettia tässä vaiheessa.

MTK on vaatinut vähintään 100 miljoonan euron kriisitoimia. Suoran tiloille maksettavan kriisituen lisäksi tuottajajärjestö esittää muun muassa maatalousrakennusten kiinteistöveron alennusta, polttoaineiden veronpalautuksen korottamista ja lisäpanostuksia lomitukseen ja jaksamiseen.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT