Politiikka ja talous

"Mavi on kuin AKT – tehtävä johtopäätökset"

Kokoomuksen Susanna Koski syyttää Mavia mielivallasta ja vaatii tukien maksamista välittömästi.
Jarkko Sirkiä
Kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koski vaatii Maaseutuvirastoa maksamaan viljelijöiden tuet välittömästi.

Kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koski vaatii Maaseutuvirastoa maksamaan viljelijöiden tuet välittömästi.

"Ensimmäisten tukierien alkuperäinen maksupäivä pitäisi olla tänään. Nyt Mavi panttaa maksatusta vedoten valvontoihin liittyviin aikatauluihin ja järjestelmien keskeneräisyyteen. Ongelmatilanne johtuu ainoastaan Mavin omasta toiminnasta", Koski sanoo.

Koski syyttää Mavia mielivallasta ja huomauttaa, että maksuliikenteen pysäytys ulottuu laajasti elintarvikealan ulkopuolisille sopimuskumppaneille ja koskee myös viljelijöiden omia velvoitteita muun muassa pankeille.

Koski vertaa Mavin toimintaa Auto- ja kuljetusalan etujärjestö AKT:hen, joka tunnetaan kovista otteistaan etujensa ajamisessa.

"Maaseutuviraston toimintaperiaatteet ovat kuin röyhkeimmällä kansantaloutemme halvaannuttajalla, AKT:lla. Ellei tilanne ratkea pikaisesti ja toimintatapoihin löydy tolkullista suuntaa, on Mavissa tukimaksatuksesta vastaavien aika tehdä omat johtopäätöksensä."

Mavin johdon tulisi siis erota, Koski täsmensi tiistaina MT:lle Forssan torilla kokoomuksen kesäkokouksen yhteydessä.

Koski itse muistetaan kokoomusnuorten puheenjohtajana, joka vaati pari vuotta sitten, että laista pitäisi poistaa pykälä, jolla kielletään kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Alexander Stubb kommentoi Sipilä-kritiikkiä: "Nimettömät selkäänpuukottajat ovat yksi politiikan vastenmielisimmistä ilmiöistä"

Eurovaalit: Kokoomus karsisi EU:sta maatalouden byrokratiaa

Hallitusta kootaan nyt kovalla riskillä