Politiikka ja talous

Mhy:n jäsenistä tullee jatkossa suoraan MTK:n jäseniä

Politiikka ja talous 13.03.2013

Jos vuonna 2015 liittyy metsänhoitoyhdistyksen jäseneksi, liittyy samalla myös MTK:n jäseneksi - mikäli asiaa koskeva uudistus hyväksytään.


Automaattinen jäsenyys sekä metsänhoitoyhdistyksessä että tuottajajärjestössä on osa MTK:n rakenneuudistusta, jota työryhmä on valmistellut viime kesästä lähtien. MTK:n johtokunta tekee asiasta esityksen huhtikuun loppupuolella olevaan valtuuskunnan kokoukseen.

Maataloustuottajat liittyvät jatkossakin MTK:n jäseniksi tuottajayhdistyksen kautta. Kaksinkertaista jäsenmaksua heiltä ei kuitenkaan peritä.

”Vielä ei ole täysin selvinnyt, miten puretaan se, ettei kukaan maksa MTK:n jäsenyydestä kahteen kertaan”, MTK:n toinen puheenjohtaja Mauno Ylinen kertoi maanantaina Metsänomistajien liitto Etelä-Suomen vuosikokouksessa.

Vaikka MTK on tehnyt metsänomistajien edunvalvontaa tähänkin asti, järjestöllä on vain vähän metsäjäseniä. Tilanteeseen pyritään saamaan muutos sääntöuudistuksella.

Samassa uudistuksessa alueelliset metsänomistajien liitot on tarkoitus lakkauttaa. Niille kuuluneet edunvalvontatehtävät siirtyvät MTK:n metsälinjalle, jonka toimintaa hajautetaan maakuntiin.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT