MT:n pilapiirros herätti someraivon - Politiikka ja Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka ja talous

MT:n pilapiirros herätti someraivon

Kriitikoiden mielestä pilakuva kertoo kovenevista arvoista.
Pilapiirros julkaistiin viime viikon perjantain lehdessä.

Maaseudun Tulevaisuuden pilapiirros (MT 15.1) herätti runsaasti huomiota. Asiaa kommentoi twitterissä esimerkiksi sosiaalidemokraattisen puolueen viestintävastaava Dimitri Qvintus. Hänestä kuva todisti, että lehti on "todella kaukana työttömien arjesta".

"Tämä on todella mautonta, pääkirjoitussivulla."

Piirros sai kritiikkiä erityisesti varhaiskasvatuksessa työskenteleviltä ja vasemmiston ja sosiaalidemokraattien kannattajilta.

Lehdessä julkaistiin keskiviikkona kansanedustaja Tuula Haataisen (sd.) vastine, jossa pilakuvaa moitittiin turhasta vastakkainasettelusta.

"Pidän tällaista provosoivaa vastakkainasettelua turhana ja tarkoituksenhakuisena. Kymmenettuhannet perheet ympäri Suomea ovat menettäneet työpaikkansa viime vuosien aikana. Monelle yhteiskunnan tukiverkkoon turvautuminen on ainoa keino selvitä vaikeassa paikassa", Haatainen kirjoittaa.

"Rakennemuutosten seurauksena myös perinteisesti työttömyydeltä turvassa olleet ammattiryhmät ovat nyt täysin erilaisessa tilanteessa kuin menneinä vuosikymmeninä. Kuka tahansa voi joutua työttömäksi ja työttömyyden pelko palkansaajaperheissä on hyvin yleistä. Tukeen turvautuminen ei tee kenestäkään huonompaa ihmistä."

Päätoimittaja Mikael Pentikäinen hämmästelee kohinaa.

"Jokainen valistunut lukija tietää, että pilapiirros on tekijänsä luomus eikä lehden linja. Pilapiirroksille – kriittisillekin – pitää olla tilaa sanomalehdessä. Pidän hieman erikoisena, että poliitikot lähtevät sanallisesti sättimään pilapiirroksia", Pentikäinen sanoo.

Tekstiin lisätty päätoimittajan kommentti.

MT:n pilapiirtäjä Ilkka Toivanen vastaa kritiikkiin.

Lue lisää

Kärnä syyttää armeijaa muonittavaa Leijona Cateringia valehtelusta – Leijona Catering: "Kyse oli yksittäisestä lihaerästä, 1.6. lähtien kaikki lihatuotteet kotimaisia"

Uusi laki antaa Turkin hallitukselle lisää valtaa sosiaalisessa mediassa – herättää huolta sananvapaudesta

Suomalaisen karjaharjan asennusvideota on ihaillut netissä jo ainakin 12 miljoonaa katsojaa

Lehdistön uhka ei ole Yle vaan Google ja Facebook