Politiikka ja talous

MTK hermostui riistobroilerista - joko nyt kuluttajan silmät aukenevat?

Politiikka ja talous 25.11.2015

Kotimaisessa ruuassa antibiootteihin liittyvät vaarat ovat vähäiset toisin kuin ulkomaisessa. Broileriyhdistyksen puheenjohtaja toivoo, että kohut herättelevät kuluttajia ymmärtämään kotimaisuuden arvon.


Jaana Kankaanpää
Suomen Broileriyhdistyksen puheenjohtaja Suvi Rantala-Sarjeant toivoo, että kuluttajat viimein ymmärtävän suomalaisen broilerin olevan ulkomaista turvallisempaa ja laadukkaampaa.

"Thaimaalaiset broilerinlihan tuotanto-olosuhteet ovat olleet tiedossa vuosia. Ei voi olla kenellekään yllätys, millaisissa oloissa ihmiset siellä työskentelevät", sanoo Suomen Broileriyhdistyksen puheenjohtaja ja MTK:n valtuuskunnan jäsen Suvi Rantala-Sarjeant.

"On ostettu sieltä, mistä halvimmalla saa, kunnes nyt jäätiin kiinni."

Superbakteerien yleistyminen on se syy, miksi kotimainen broileri maksaa ulkomaista enemmän, Rantala-Sarjeant sanoo.

"Täällä on tehty vuosikymmeniä järjestelmällistä työtä broilereiden kuten kaikkien tuotantoeläinten hyvinvoinnin eteen."

"Suomessa sekä eläimillä että niiden parissa työskentelevillä on hyvät olot."

Joko nyt kuluttajien silmät aukeavat?

"Toivottavasti, sillä nyt on faktaa pöydässä", Rantala-Sarjeant vastaa.

"Suosimalla suomalaisia ei tällaisia asioita tarvitse edes miettiä."

Thaimaalaisilla broilerituotteita valmistavilla tehtailla on todettu vakavia työelämän oikeuksien loukkauksia, kertoi kansalaisjärjestö Finnwatch tuoreessa raportissaan tänään.

Taloussanomat puolestaan kertoi, että Suomessa antibiooteille vastustuskykyisiin bakteereihin liittyvät tautitapaukset ovat yksittäisiä, mutta Etelä-Euroopassa, erityisesti Kreikassa, ne ovat jo vakava ongelma sairaaloissa. Kun meille tuodaan lihaa ulkomailta, resistentit bakteerit lisääntyvät pikkuhiljaa, Turun yliopiston bakteeriopin professori Pentti Huovinen sanoo Taloussanomien haastattelussa.

MT:n uutinen Moni suomalainen syö thaimaalaista riistobroileria

MT:n lainauutinen Taloussanomat: Tuontiliha lisää superbakteeriskiä

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT

Kookos-broilerikeitto

Resepti
Keitto, Liha