Politiikka ja talous

MTK lähtee rahoittamaan keskustaliberaalien ajatuspajaa

Politiikka ja talous 08.02.2016

Keskustaliberaalinen ajatuspaja e2 tehostaa ja laajentaa toimintaansa.


Keskustaliberaalinen ajatuspaja e2 tehostaa ja laajentaa toimintaansa. Mukaan tulee uusia rahoittajia, joista yksi on MTK.

Tavoitteena on tuottaa olennaista ja käytäntöön sovellettavaa tietoa politiikan päättäjille ja kansalaiskeskusteluun, e2:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Herlin ja toimitusjohtaja Karina Jutila sanoivat ajatuspajan tiedotustilaisuudessa maanantaina. Kumpikin tähdensi tiedon tarpeen kasvavan, kun maailma muuttuu nopeasti.

Sama ajatus toistui, kun MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila perusteli MTK:n mukaantuloa. "Meidän pitää osata varautua muutokseen."

MTK on mukana myös Pellervon taloustutkimus PTT:ssä, jonka järjestö perusti yhdessä osuustoimintajärjestö Pellervon kanssa. Marttilan mukaan PTT:n taloustutkimus ja e2:n yhteiskunnallinen tutkimus täydentävät toisiaan.

Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) sanoi, että käyttökelpoista tietoa ja uusia avauksia tarvitaan politiikassa ja kansalaiskeskustelussa. "Jos esitetään hyviä perusteluja, ne voivat saada päättäjät liikkeelle."

MTK:n osuus e2:n tulevasta rahoituksesta on 15 prosenttia. Merkittäviä tukijoita ovat myös Keskitien tukisäätiö ja Svenska Folkskolans Vänner. Tähän asti toiminta on rahoitettu Edistysmielisen tutkimuksen yhdistyksen kautta.

Lisäpanostus näkyy ajatuspajan henkilökunnassa. Poliittisen viestinnän ja vaalien tutkija Ville Pitkänen siirtyy e2:een Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksesta ja asenteiden ja äänestyskäyttäytymisen tutkija Jussi Westinen Åbo Akademista. Ajatuspajassa jatkavan Karina Jutilan erityisaiheita ovat politiikan vallankäyttö, kansalaisten osallistuminen ja biotalous.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT